Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Olsson

Tung svensk Sailing Champions League-final

18 OKT 2020 21:00
Ingen av de tre svenska besättningarna hade någon lyckad tävling i finalen av Sailing Champions League som avgjordes i Porto Cervo i helgen. Hjuvik, Stenungsund och KSSS slutade på 19:e, 20:e och 21:a plats av totalt 27 lag.
  • Skapad: 18 OKT 2020 21:00

Vattnen utanför Porto Cervo på Sardinien har bjudit på mestadels tuffa seglingar oftast i vindar runt 8–10 m/s, men med toppar runt 15 m/s och ”bara” runt 7–8 m/s på finaldagen. Bäst av alla seglade tyskaSegel- und Motorboot Club Überlingen, som vann en poäng före Aeronautica Militare, Italien.

Bästa av svenskarna var Hjuvik på en 19:e plats.

- Det var ett fantastiskt arrangemang och väldigt hög standard på allt. För oss var det mycket upp och ner. Vi hade inte den riktiga tajmingen i starterna och kanske inte heller vad det gäller manövrarna och beslutsamheten vid rundningarna. Alla seglar så mycket mer aggressivt här. Vi är inte direkt besvikna och vi åker hem med en lärdom. Vi vet vad som fattas, säger Hjuviks skeppare Martin Nilsson.

För bådeHjuvik och Stenungsund var det första gången de var med i finalen av Sailing Champions League. Men för KSSS och skepparen Björn Hansen var det tredje gången. De har i tidigare finaler blivit femma och sjua. Nu var siktet inställt på medalj. Men det gick inte riktigt som de tänkt sig.

 - Vi hade en tung regatta där vi startade med en sjunde och sista plats efter en tjuvstart, följt av en sjätteplats efter straff vid bottenrundningen. Andra dagen var bra med en spik och ett par tvåor men tredje dagen var en katastrof. En disk för tveksam tjuvstart och en bruten segling på grund av trasig båt förstörde alla våra chanser och efter det kom vi inte mentalt tillbaka, berättar Björn och fortsätter:

- Det finns inga ursäkter. De andra var bättre och vi har helt enkelt seglat för få regattor med bra motstånd i år. Vi får nu ta oss en funderare på om vi ska ge det en ny chans och, i så fall, hur vi kan säkerställa att komma väl förberedda. Mer högkvalitativ träning måste till.

KSSS, som förutom Björn, bestod avMathias Hermansson, Pontus Meijer och Mathias Bredin slutade på 21:a plats på 66 poäng.

Tre poäng mindre samlade Hjuvik in och blev därmed bästa svenska lag på 19:e plats. I laget ingick förutom Martin Nilsson, även Johan Mossberg, Will Holt och Erik Larsson. En poäng bakom Hjuvik hamnade Stenungsund (64 poäng) där Jonas Berntsson, Clara Svensdotter, Magnus Lundberg och Johan Fredriksson ingick i besättningen.

 

För mer information besök www.sailing-championsleague.com

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info