Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommi Rotonen

Dubbla kval i Marstrand

01 OKT 2020 11:02
I helgen (3–4/10) blir det dubbla kappseglingar i Marstrand. Dels är det kval till Allsvenskan Segling 2021 där sju lag slåss om tre platser. Dels är det Women on Water där den svenska dameliten möts i en prestigefull kamp.
  • Skapad: 01 OKT 2020 11:02

Women on Water är ett internationellt koncept för att stärka kvinnlig segling. Helgens seglingar skulle ha varit en kvaltävling till finalen av Womens Sailing Champions League som skulle avgjorts i Portugal i slutet av oktober. Tyvärr har den tävlingen nu ställts in i år på grund av den rådande situationen med Corona-pandemin.

- Men jag kan lova att det kommer att bli både spännande och mycket prestigefullt ändå. Vi har 14 besättningar på plats i Marstrand och det är verkligen det bästa vi har i Sverige. Vi har fler anmälda än vad vi har plats för, säger Claes Lundin som är tävlingsledare.

Samtidigt jagar sju besättningar en av de tre åtråvärda platser till nästa års Allsvenska.

Totalt tävlar 18 klubbar i Allsvenskan varje säsong. Det tre sist placerade klubbarna i slutställningen hamnar på kvalplats. I år blev det SS Kaparen, SS Åmålsviken och Strängnäs SS. De klubbarna får nu kvala till Allsvenskan 2021 och utmanas där av fyra andra klubbar om de tre platserna. Dessa är Ljungskile SS, Gamla Stans YS, Ekerö BK och Vänersborgs SS.

Kvalet till Allsvenskan 2021 genomförs alltså i Marstrand och tävlingscentrum blir anrika Strandverket på Marstrandsön där det finns fantastiska lokaler och härliga utsiktsplatser. Kappseglingarna går i Södra Inloppet precis utanför.

  

Tävlingarna kommer att sändas live på Facebook och Youtube

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info