Hoppa till sidans innehåll

Karlstad Segelsällskap nominerad till Eldsjälsgalan

21 FEB 2020 13:29
Den 12 mars genomförs årets Eldsjälsgala på Berns Salonger i Stockholm.
En av fyra finalister i kategorin Årets Idrottsförening är Karlstads Segelsällskap.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2020 13:29

Bild: Elin Nordenborg är en av de aktiva i Karlstad Segelsällskaps paraseglingsverksamhet som bedrivits sedan 2006 och som skapar ett stort engagemang i klubben.

Årets Idrottsförening är Riksidrottsförbundets egen kategori på Eldsjälsgalan, som ideella Folkspel står bakom. En av fyra nominerade i kategorin är Karlstads Segelsällskap som sedan många år bedriver en uppskattad paraseglingsverksamhet.

– Jag får en frihet och jag lämnar alla mina begränsningar på land, säger seglaren Elin Nordenborg.

Föreningen, med uppemot 1100 medlemmar, har erbjudit parasegling sedan 2006. Under segelsäsongen 2019 hade föreningen 15 instruktörer som tillsammans driver verksamheten.

Seglarna har olika behov, allt från fysiska funktionsnedsättningar till intellektuella funktionsnedsättningar. Några klarar av att kliva på och ur båten på egen hand, vissa behöver en särskild stol och några behöver mer hjälp.

– Tanken är att vi här i Karlstad ska bli ett slags segelcenter för paraseglare. De flesta av seglarna kör enmansbåtar som är anpassade efter den typ av styrning som seglaren klarar. Föreningen har också tillsammans med Svenska Seglarförbundet och Värmlands Idrottsförbund startat ett treårigt projekt kallat ”Segling – tillgängligt för alla”. Syftet är att göra seglingen just tillgänglig för alla oavsett bakgrund, tidigare erfarenhet, ursprung eller funktionsnedsättning. 

Kriteriet för att ha blivit nominerad i år är följande:
Årets idrottsförening är en förening som på ett engagerat och inkluderande sätt bedriver verksamhet för paraidrottare – idrottare med rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning – i sina vanliga träningsgrupper och aktiviteter eller i särskilda träningsgrupper inom ramen för sin ordinarie verksamhet.

Här finns mer att läsa om Årets Eldsjäl och alla finalisterna i de olika kategorierna. www.aretseldsjal.se

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info