Hoppa till sidans innehåll

Höjdardagar för seglare på Båtmässan i Göteborg

28 JAN 2020 07:55
På lördag den 1 februari öppnar Båtmässan i Göteborg och under mässan har du möjlighet att lyssna på många spännande föredrag och profiler som Max Salminen, Peter Gustavsson, Anna-Lena Elled, simhopperskan Anna Lindberg och kocken Markus Aujalay.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2020 07:55

Bild: Söndag den 9 februari inspirerar Max Salminen och en rad kända seglare unga till fortsatt segling på Båtmässan i Göteborg. Foto: Arveforce

Text: Västkustens Seglarförbund 
Lördagen rivstartar mässan med att hela programmet med något undantag handlar om segling. Programmet innehåller en liten summering av förra årets seglingar i Sverige. Till större delen handlar det givetvis om vad som händer inom seglingen i Sverige 2020 men också om Olympiska  Spelen i Tokyo.

Från scenen får besökarna höra mer om VM i E-jolle, i 505 och i OK-jolle, alla VM tävlingar som avgörs i Skåne och på Västkusten.  Det blir lite också lite om Drake, 12mR, Match Cup i Marstrand samt Lysekils Women´s Match.

Programmet innehåller också ett inslag där Anna-Lena Elled (Search Magazine) och Peter Gustafsson (Blur) funderar kring segling i framtiden.

Två gäster som nyss synts i TV-programmet ”Över Atlanten”Anna Lindberg och Markus Aujalay, gästar Båtmässan och berättar allt om hur det var att segla över atlanten med Gurra Krantz, flerfaldig Volvo Ocean Race/Whitbread Round The World Race deltagare likväl som involverad i två America´s Cup.

Båtmässans avslutande söndag ägnas scenprogrammet helt åt segling. Tillsammans med Svenska Seglarförbundet har ett program satts ihop som vill locka unga till ”Att satsa på kölbåtssegling”. Med bland annat Max Salminen som deltagare kommer en rad kända seglare inspirera unga till att göra seglingen till en stor del, ja kanske  ett levebröd, i sina liv i framtiden.

Tänk också på att barn 0-16 år går in gratis på Båtmässan i sällskap med vuxen. Så varför inte ta med en ett gäng unga seglare på ett besök på Båtmässan.

Hela Båtmässans scenprogram finns här, https://batmassan.se/program/

Välkomna!

Skribent: Västkustens Seglarförbund

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info