Hoppa till sidans innehåll

En aktivitet för havet 2 maj

27 FEB 2020 17:34
Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem. Samtidigt är det ett problem vi alla kan hjälpa till att lösa. Den 2 maj på Nordiska kusträddardagen vill vi tillsammans göra skillnad genom klubbaktiviteter runt om i landet.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2020 17:34

Bild: Matchracingbesättningen Team Wings, engagerade ambassadörer för vårt hållbarhetsprojekt Optimist för havet plockar skräp på Marstrand under GKSS Match Cup.

Lördagen 2 maj är det Nordiska kusträddardagen och människor i hela Norden går ut längs sin närmsta strand, sjö eller annat vatten och plockar skräp. Förra året deltog 50 000 kusträddare och nu kan vi, som är optimister för havet vara med och göra skillnad.

-Vårt mål är att kunna inspirera 30 av våra 330 klubbar att den 2 maj göra en klubbaktivitet för havet som ju är vår idrottsarena. Genom att vara med på Nordiska kusträddardagen tar du och klubben ställning för miljön vilket kan ge god uppmärksamhet och PR för klubben gentemot kommun och samarbetspartners, säger Thomas Hansson Mild, projektledare för ”Optimist för havet”.

Anmäl klubben som kusträddare 
Genom att anmäla din klubb till Nordiska kusträddardagen på Håll Sverige Rents webbplats under kategorin Optimist för havet så får du råd och tips, skräpplocksmaterial och du kan också registrera ditt skräp så Håll Sverige Rent kan mäta hur mycket alla kusträddare samlat ihop.

- Har du inte redan beställt Optimist för havets aktivitetsbox tycker jag du ska göra det direkt i vår webbshop. I den finns massor med tips på aktiviteter för den 2 maj som tipspromenad, manifestationssegling, mall för pressrelease och mycket annat, säger Thomas.

Var med och tävla om fina priser
För att inspirera till aktivitet utlyser vi också en tävling med utlottning av fina priser bland de klubbar som skickar in en eller flera bilder från dagens aktiviteter med en kort text som vi sedan kan dela i våra kanaler. Mejla din bild och text till This is a mailto link.

Tips på aktiviteter i klubben
Städa klubbområdet – beställ påsar/handskar på Nordiska kusträddardagens webb
Manifestationssegling – kappsegling/minieskader i närområdet
Sätta upp tydliga sorteringskärl för skräp
Skicka pressmeddelande till kommunen och berätta vad ni gör för vår  idrottsplats - havet

Registrera som kusträddare och läs mer på www.hsr.se/bli-en-kustraddare
Beställ Optimist för havets aktivitetsbox https://shop.svensksegling.se/
Vill din klubb ha besök av Optimist för havet? Mejla This is a mailto link
Läs mer om Optimist för havet på svensksegling.se
Följ Optimist för havet på Facebook

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info