Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emelie

Ungdomarnas egna projekt

05 MAR 2020 20:51
Som ett led i SSF´s nationella satsning att utveckla seglingen, ledarskapet och engagemanget inom målgruppen U25 hade ungdomarna i klubbarna möjlighet att ansöka om ett projektbidrag för att under år 2020 genomföra en utmaning i klubben.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2020 20:51

På SeglarTräffen i November utlystes ungdomarnas egen utmaning. Prioden för satsningen är 1februari - 30 september 2020 och ett 15-tal ansökningar kom in (ansökan stängde 20 december). 

- Även om det var en ganska kort ansökningsperiod så kom det inte ett stort antal intressanta projektansökningar, säger Emelie Lindström en av de ansvariga för U25 projektet. Jag är imponerad av ungdomarnas kreativitet och det ska bli riktigt spännande att följa dem under säsongen. 

Några projekt handlar om att rektyrera fler jämnåriga, andra har målet att skapa en härlig gemenskap mellan seglarna i klubben. 

- Det är många bra och roliga idéer, men om jag ska välja ut två som är lite extra spännande är det nog JKV´s projekt "Sommaröppet" och KKF´s "Ensamseglarna".

Beviljade projekt 2020 

Kitesurfing för ungdomar
Calmar Windsurfing Club, ansvarig för projektet Adam Bjärkse.
- att inspirera fler ungdomar att börja med kite som föreningsdriven aktivitet.

Team Chalmers Sailing
Chalmers Segelsällskap (CHSS), ansvarig för projektet Jesper Rönnebrand 
- att inspirera studenter men även andra unga seglare i Sverige att fortsätta segla efter jolleåren genom en satsning i H-båt.

Ekerö J/70 Youngsters
Ekerö Båtklubb, ansvarig för projektet Emma Barnard 
- Skapa en ungdomsgrupp med J/70 segling. Målet är att fånga upp ungdomar från att sluta med seglingen när man vuxit ur optimisten och andra jollar.

Sommaröppet
Jollekappseglarna Västerås, ansvarig Sandra Vasberg 
- öppna grindar för alla som vill hälsa på! Vi riktar oss till ungdomar i Västerås som vill testa segling, vindsurfing eller sup-paddling eller de som bara vill komma förbi och köpa en glass.

Ensamseglarna
Karlstads Kappseglingsförening, ansvarig Alexander Hargefors 
- att ge möjlighet för ungdomar från olika klubbar som inte har träningspartner att få träna/utvecklas tillsammans.

E-jolleskolan 2020 - KBS och VBK
Kvarnvikens Båtsällskap, ansvarig för projektet Adam Bergström 
- att låta äldre ungdomar som aldrig har seglat tidigare få prova på E-jolle segling, de som inte fått chansen att lära sig tidigare.

Gemenskap mellan seglare! (GMS) 
Lerums segelsällskap, ansvariga Nathalie Ahlgren & Maja Hedin 
- att hitta på aktiviteter ihop. De är till för att intressera, inspirera, rekrytera och behålla seglare. Rekrytera nya seglare och skapa aktiviteter som intresserar alla. Vi vill få seglare att känna att de kan fortsätta segla oavsett om de vill bli proffs eller bara ha en rolig plattform att få träffa nya kompisar på.

Aktivering och bibehållande av ungdomar
Norrköpings Segelsällskap, ansvarig för projektet Fabian Winqvist 
- att få fler ungdomar att fortsätta med segling, för att fortsätta umgås på havet, delta i kappsegling och förhoppningsvis även vilja bli ledare, 

Segling och sjöscouting i samverkan
Stockholms Segelklubb SSK, ansvarig Lisa Holmqvist
- att öka intresset för segling (både cruising och kappsegling) bland ungdomar i stockholms innerstad genom att nära samarete med Sankt Görans sjöscoutkår inom områdena: rekrytering, utbilning (sjömanskap, navigation och kappsegling). 

Det är några utmaningar som saknar en komplettering, så listan kommer att uppdateras. 

Vill du också följa satsningarna, håll utkik efter #U25segling i sociala medier! Vill du läsa mer om vad som händer inom U25-projeketet kan du läsa mer här

 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info