Hoppa till sidans innehåll

World Sailing beslutade om ny OS-bräda 2024

15 NOV 2019 15:08
En ny foilande vindsurfingbräda, iFoil valdes till OS 2024 på World Sailing’s årsmöte där även den svenska representationen internationellt stärktes genom att Johan Tuvstedt röstades in i två kommittéer kopplade till havskappsegling.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2019 15:08

Bild: iFoil ny OS-bräda till 2024 Foto: World Sailing

Den nya foilande OS-brädan iFoil ersätter den nuvarande OS-brädan RS:X till OS 2024, ett förslag som Svenska Vindsurfingförbundet och Grupp G, den nordiska och baltiska gruppen i World Sailing’s beslutande organ, såg positivt på.

Många viktiga ämnen diskuterades under den årliga konferensveckan bland annat hållbarhetsfrågan, nya OS-klasser och format till OS 2024 samt en förbättrad beslutsprocess inom World Sailing, en så kallad ”Governance reform”. Målet är att effektivisera arbetet och beslutsprocessen inom World Sailing men förslaget röstades ner då det behövde stöd av 75% av rösterna men bara 64% av nationerna var för förslaget. World Sailing’s styrelse med danska ordföranden Kim Andersen meddelade direkt efter mötet att man nu skall se över förslaget och ta upp det igen på ett extra årsmöte i slutet av maj.

Sveriges representation i World Sailing
Sverige är representerade i World Sailing's beslutande organ, Council tillsammans med de nordiska och baltiska länderna med två representanter i Grupp G. Veckan avslutades med World Sailing’s årsmöte, AGM där varje medlemsnation har en röst. Svenska representanter finns även med i kommittéer och i några av de internationella klassförbunden, se nedan.  

Några svenska glädjeämnen under World Sailing’s årliga konferens var att Johan Tuvstedt, ordförande i Svenska Havskappseglingsförbundet röstades in två av internationella havskappseglingsförbundets kommittéer, ORC Measurement Committee och Race Management Committee och att Stefan Rahm hyllades tillsammans med ett antal olympiska seglare för sina insatser och prestationer.

Svenska representanter i World Sailing
Håkan Andersson, RMSC
Stefan Rahm, Events Committee
Grupp G (Norden/Baltikum) Marie Björling-Duell, Annika Ekman

Working parties
Jan Dejmo Equipment Committee
Emma Hallén Para World Sailing Development

Internationella klassförbund
Johan Tuvstedt  ORC Measurement Committee och Race Management Committee 
Thomas Blixt, ORC
Anita Yngves, Zoom 8
Mattias Dahlström Yngling/M32 
Mats Runström Far East 28

 

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info