Hoppa till sidans innehåll

U25 blev en succé

27 NOV 2019 11:20
Årets nyhet på Seglarträffen var en för-träff för de deltagare som är under 25 år. För-träffen är en del av ett tvåårigt projekt med syfte att ta till vara på ungdomarnas tankar och idéer och att utöka ledarengagemanget inom målgruppen.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2019 15:13

Programmet för U25 började med en middag på fredagskvällen tillsmmans med Seglarförbundets styrelse och kansli. Efter middagen hade de ett pass om vägar inom seglingen med inspiration från etablerade seglare, tränare, domare, seglingsledare och repsesentanter från styrelsen. 

Lördagen inleddes med en process kring hur det ser ut i klubbarna idag, hur det skulle se ut om de fick drömma lite och vad konkret som skulle kunna göras på olika nivåer för att närma sig drömmen. Processen leddes av Thekla Hall, förbundsutvecklare på Skolidrottsförbundet. 

Resultatet av processarbetet presenterades inför alla deltagare på Seglarträffen på söndagen. 

- U25 gänget har gjort ett fantastiskt bra arbete under helgen, säger Emelie Lindström, ansvarig för Seglarträffen. Eva och Gustaf i vår styrelse och min kollega Julia har tillsammans med Thekla gjort ett riktigt bra jobb med att sätta ihop programmet för U25 och de fick fram många bra, konkreta idéer. En bra start på projektet!   

Medskick från U25
- Mer samarbete medllan klubbarna, istället för konkurrens 
- Välkomna nya idéer och agera bollplank för oss unga
- Våga satsa på prestigelös "skoj-segling"
- Försök definiera vad gemenskap är hos alla i klubben och skapa aktiviteter utifrån detta. Skillnad mellan en 17åring och en 70åring. 
- Hjälp oss med vägledning i val av båtklass - "Jag vill segla men vet inte vad". Undvik att skapa konkurrens mellan båtklasserna - våga växla mellan olika båtklasser och samarbeta med närliggande klubbar.  

Nästa träff för U25 är fredagen den 27mars inför Seglardagen, Seglarförbundets årsmöte. Vill ni läsa mer om vad U-25 gänget kom fram till hittar ni all dokumentation här

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info