Hoppa till sidans innehåll
Foto: Cate Brown

Starkt start för Fia på VM i 2.4mR

17 OKT 2019 11:03
Paraseglaren Fia Fjelddahl från GKSS har fått en bra start på VM i 2.4mR i Genua, Italien. Hon ligger trea efter den första dagens seglingar i det 91 båtar starka fältet med deltagare från 15 nationer. Henrik Johnsson, Viggbyholms SS ligger femma.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2019 11:03

Bild: Arkivbild 2018 Fia Fjelddahl Foto: Cate Brown

Efter en första dag med inställda seglingar på grund av kraftig sjö kom 2.4mR VM igång på onsdagen med tre race. Efter en niondeplats i första seglingen fick Fia en halvbra start i race två men när den ledande båten missade kryssmärket med flera hundra meter och ”lurade” med sig resten av fältet var Fia snabb att utnyttja detta och seglade upp sig till en femteplats.
- I det tredje racet seglade jag bäst för då lyckades ta 20 båtar på första undanvinden och sedan seglade jag smart på andra kryssen genom att ta få slag, eftersom det var stora vågor som bromsade om man slog mycket, berättar Fia.

Leder gör engelskan Megan Pacsoe och tvåa Marco Dahlberg Finland. Seglingarna avslutas på fredagen.

2.4mR är en unik klass där man kan kappsegla på lika villkor oavsett vikt eller styrka. Den attraherar därför en del paraseglare och har även varit en av klasserna i Paralypics. Men i detta VM tävlar alla tillsammans och de majoriteten av deltagarna har inte någon funktionsnedsättning. 

Resultat

Videohighlights

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info