Hoppa till sidans innehåll

Ny SSF Seglarskola vid Göta kanal

05 DEC 2019 08:05
Vid Göta Kanal finns vårt senaste tillskott av SSF Seglarskolor, Carlsborgs Segelsällskap som erbjuder barn, ungdomar och vuxna att lära sig segla på Bottensjön. Ett nytt grepp är katamaransegling som blivit ett vinnande koncept.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2019 15:26

Carlsborg ligger längs Vätterns nordvästra kust men också vid Bottensjön och häremellan går också Göta Kanal som lockar många turister. Något som ger fantastisk PR för seglingen men också till möjligheter prova på segling i just Bottensjön. 

Mindre ort med stort seglingsintresse
Carlsborgs SS är en klubb med 400 medlemmar på en ort som har knappt 7000 invånare och som förutom sin seglarskola också arrangerar en omfattande utbildningsverksamhet som exempelvis förarintyg och kustskeppare.

Carlsborg SS vill erbjuda ett brett utbildningsutbud och samarbetar därför med grannklubben Askersunds Segel och Motorbåtssällskap när det gäller såväl utbyte av instruktörer, kursarrangemang som lån av varandras båtar.

Förutom en ”vanlig” seglarskola i optimistjollar och kölbåtar har katamaraner i verksamheten blivit ett verkligt vinnande koncept.
Klubblivet behövde en ny båttyp med lite klös i varför fyra privatpersoner gick in och köpte var sin katamaran som lånas ut till klubben. En verklig succé! 

Poängsegling för trisel och seglingsfärdigheter
En välfungerande seglarskola är naturligtvis viktigt men också den efterföljande seglingsverksamheten i klubben är ett måste. Varje vecka arrangeras poängseglingar som i första hand är ett socialt arrangemang, i andra hand ett tillfälle att vidareutveckla sina seglingsfärdigheter och i tredje hand en tävling.

Vi hälsar Carlsborgs Segelsällskap välkomna som samarbetspartner inom ramen för SSF Seglarskola

Vill du veta mer om Carlsborgs SS går du in på deras egen hemsida https://www.seglarna.se/

Skribent: Anders Larzon

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info