Hoppa till sidans innehåll

Inspiration, träning och engagemang på Junior Camp

12 NOV 2019 16:07
I helgen samlades 27 gymnasieungdomar på Kvibergs arena i Göteborg för att delta på Junior Camp. Föreläsningar varvades med fysiska aktiviteter som yoga, cirkelträning och skivstångsteknik.
  • Uppdaterad: 12 NOV 2019 16:07

- Det var kul att se så många engagerade ungdomar. De ställde frågor och diskuterade, lyssnade och fystränade, säger Karin Knigge, som höll i lägret tillsammans med Julia Carlsson. 

På lördagen fick deltagarna ta del av America's Cup- och Volvo Ocean Raceseglaren Johan Barnes kunskaper om väder. Hur fungerar vädret, vilka typer av väderkällor är bra att använda och hur kan man dra nytta av sin väderinformation under en tävling? 

Johans föreläsning följdes sen av ett taktiksnack med Henrik Ottosson från North Sails.

Ett annat uppskattat moment under Junior Camp var Ulrika Bilmes föreläsning om idrottspsykologi. Hon berättade bland annat om hur man kan hantera de tankar som dyker upp så att man ändå kan prestera och agera på bästa sätt.

Är du 20 år eller yngre och funderar över hur du kan utvecklas i segling? Kontakta junioransvarig Cecilia Jonsson This is a mailto link.

Om Junior Camp
Junior Camp riktar sig till seglare som är 16 år eller äldre som inte går på Riksidrottsgymnasium men som bestämt sig för att segling är den idrott man vill fortsätta utvecklas inom. Segling är en idrott som man kan hålla på med hela livet och Svenska Seglarförbundet hoppas att Junior Camp bidrar till att fler hittar vägar att fortsätta träna, tävla och utvecklas vidare i nya klasser och nya former av segling. 

Foto: Julia Carlsson

 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info