Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Datum och platser för Allsvenskan 2020 klara

28 OKT 2019 15:18
Allsvenskan utgörs av fyra deltävlingar per år där de 18 klubbarna kämpar om att till slut erövra titeln Sveriges bästa kappseglingsklubb. Nu är datum och platser för 2020 klara.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 15:37

- Det blir en bra geografisk spridning på Allsvenskan nästa år och därmed utmanas klubbarna att segla bra utifrån olika förutsättningar, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Premiären arrangeras av Skanörs Båtklubb i mitten på maj. SBK var nykomlingar i Allsvenskan 2019 och hade som mål att hålla sig kvar i ligan. Med en 13:e plats i den sammanställda ligatabellen efter säsongen nådde de sitt mål och satsar nu ytterligare inför 2020.

GKSS står som värd för deltävling 2 på nationaldagshelgen. Allsvenskan kommer då att samköras med GKSS klassiska regatta, så det blir massor av aktiviteter på havet utanför Långedrag den helgen. Klubben har arrangerat Allsvenskan vid två tillfällen tidigare.

Hösten präglas av veteranerna i sammanhanget, deltävling 3 arrangeras återigen i Örnsköldsvik, som alltid har bjudit på trevlig stämning och mycket aktiviteter runtomkring seglingen. I mitten på augusti blir det tredje gången i rad som Allsvenskan styr kosan norrut.

Likt 2019 avslutas Allsvenskan i Västerås i början på september så ligan gästar Västerås Sailing Week. Tusentals åskådare kommer ned till hamnen denna helg för att titta på segling och ta del av utställarnas många aktiviteter.

Deltävling 1: 15-17 maj, Skanör
Deltävling 2: 5 – 7 juni, Långedrag
Deltävling 3: 14 – 16 augusti, Örnsköldsvik
Deltävling 4: 4 – 6 september, Västerås

Ett kval inför Allsvenskan 2021 planeras till första helgen i oktober. Här har nya klubbar möjlighet att utmana de tre Allsvenskaklubbar som hamnade i botten på tabellen om att vinna tre platser till nästa säsong. 

Följ Allsvenskan på Facebook här.
Se ligatabellen via SAP Sailing Analytics här.

Allsvenskan är kappsegling i ligaformat, där 18 klubbar deltar på fyra deltävlingar per år för att avgöra vilken klubb som är Sveriges bästa kappseglingsklubb. Klubbarna turas om att tävla i sex stycken J/70 på korta banor nära land. Resultat och tracking finns tillgängligt live via SAP Sailing Analytics. De fem främsta klubbarna efter den sista deltävlingen får chansen att möta andra klubbar från Europa och övriga världen i Sailing Champions League nästkommande år. Vinnaren av Allsvenskan får även delta i Nord Stream Race, en havskappsegling i Östersjön. 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info