Hoppa till sidans innehåll

Svensk-brittisk seger i Star Sailors League

08 DEC 2019 17:18
Iain Percy och Anders Ekström seglade hem guldet när finalen av Star Sailors League (SSL) avgjordes på Bahamas i helgen. I finalen var de tre toppbåtarna nästan samtidigt över mållinjen – med en liten fördel för Percy/Ekström.

  • Skapad: 08 DEC 2019 17:18

Både kvartsfinalen och semifinalen bjöd på extremt lätta vindar men till finalen kom vinden till Montagu Bay vilket betydde helt perfekta förhållanden för de fyra båtarna som tagit sig till final.

Och det blev extremt jämnt i det stjärnspäckade startfältet.

- Det blev kanske lite jämnare än vi önskade. Men verkligen spännande. Vi var tre båtar inom en meter. Men så jämnt är det här. Det är verkligen helt perfekt, säger Iain Percy.

Tvåa blev fransmännen Xavier Rohart/Pierre-Alexis Ponsot och trea kom norrmannen Eivind Melleby med gasten Joshua Revkin, USA. Fjärde och sista båt i finalen blev Mateusz Kusznierewicz, Polen/Bruno Prada, Brasilien

Anders Ekström, världsmästare i starbåt 2004 och bronsmedaljör, tillsammans med Fredrik Lööf, i OS 2008 hyllade sin rorsman:

- Jag är överraskad över segern. Men Iain är en fantastisk seglare så jag hoppades såklart att vi skulle göra bra ifrån oss – men kanske inte så här bra. Men vi är superglada, säger Anders Ekström.

Fredrik Lööf, med gasten Brian Fatih, USA, slutade på 13:e plats av totalt 23 besättningar.

Efter finalen var SSL president Xaver Rohart mycket nöjd – även om han själv snubblade på mållinjen och blev tvåa i finalen.

- Den här veckan har varit mycket bra. Vi har det rätta formatet för att avgöra vem som är världens bästa seglare. Och idag bevisade Iain och Anders att de är just det, säger Xavier Rohart.

Läs mer om Star Sailors League

Skribent: Mats Olsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info