Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dan Ljungsvik

VM-drömmen i Lysekil tog slut för svenskorna i kvartsfinalen

11 AUG 2019 13:45
Det blev engelskan Lucy McGregor som tog hem vinsten i årets Lysekil Women´s Match som i år hade VM-status. För de tre svenska besättningarna tog det stopp i kvartsfinalen.
  • Uppdaterad: 11 AUG 2019 13:45

Bild: Världstrean Johanna Bergqvist och Team Bergqvist Matchracing seglade fräckt i sin kvartsfinal och vände ett 0-2 underläge mot dubbla världsmästarinnan franska Claire Leroy men förlorade femte avgörande med en båtlängd och åkte därmed ur tävlingen.

I VM-finalen var det inga diskussioner om vem som skulle ta hem segern, Lucy Macgregor vann mot Claire Leroy, från Frankrike, med 3-0 i matcher och därmed sitt tredje raka VM-guld.
– Jag är mållös! En helt fantastisk känsla, säger Lucy Macgregor.
Bronset gick till världsettan Pauline Courtois, när hon tillsammans med sin besättning slog Renée Groenevelds Dutch Match Racing Team med 2-1.

Svenskorna räckte inte till
De tre svenska besättningarna hade höga målsättningar men de räckte inte till utan åkte ut i kvartsfinalerna under fredagen.

Trean på världsrankingen, Johanna Bergqvist och Team Bergqvist Match Racing imponerade mest de vände ett underläge med 0-2, sedan kvitterade till 2-2 mot dubbla världsmästarinnan fransyskan Claire Leroy och det krävdes en femte avgörande kvartsfinal för att separera de två lagen. Matchen blev en nagelbitare in i det sista, där Team Bergqvist fick ett straff i starten, ledde racet men förlorade matchen med en knapp båtlängd efter att ha tagit straffet vid kryssmärket. 
– Vi fick ett läge där vi hade chans men vi hann tyvärr inte ikapp, säger Johanna Bergqvist.

I den andra kvartsfinalen mellan världstvåan Wings, med skepparen Anna Östling, och holländska Renée Groenevelds Dutch Match Racing Team, startade det bra för världstvåan Anna Östling. Wings vann första matchen, men Groeneveld svarade genom att ta tre raka vinster.

Hemmahoppet låg sen på rutinerade Marie Björling Duell och Team Emerson, som tog silver senast VM seglades i Lysekil 2009, att ta en plats i semifinalerna. Team Emerson seglade starkt och tog hem den första seglingen mot världsettan Pauline Cortouis men fransyskan kom tillbaka och tog tre raka segrar.  

Evenemanget en framgång för Lysekil
Lysekils Segelsällskap Gullmarn är arrangerande klubb i Lysekil och gör ett stort jobb tillsammans med alla ideella funktionärer.
- Vi är så glada att vi får lov och lyckas arrangera Lysekil Women´s Match varje år säger ordförande Olof Österberg. Det betyder jättemycket för Lysekil och är ett av de största evenemang vi har i stan och är fantastiskt bra för krogar, handlare och turistnäringen.
Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match, sammanfattar veckan som en succé:
– Vi är supernöjda! Veckan har bjudit på fantastisk segling. Det har varit ett starkt startfält och bra väderförhållanden. Intresset har varit stort både publikt och medialt. Årets Lysekil Women’s Match blev en folkfest, precis som vi vill ha det.

Resultat 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info