Hoppa till sidans innehåll

Världseliten i Lysekil gör upp om VM-medaljer i Matchracing

08 AUG 2019 11:46
I år har Lysekil Women´s Match fått VM-status och och efter två dagars round robin har engelskan Lucy Macgregor bara förlorat en enda match. Men tävlingen är långt i från avgjord.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 11:46

Foto: Dan Ljungsvik

– Vi har haft en fantastisk dag med bra väderförutsättningar. Det var viktigt för oss att behålla farten vilket jag tycker är lite klurigt i dessa båtarna. Det blir en stor skillnad mellan de som seglar riktigt snabbt och de som inte riktigt får till det. Idag lyckades vi med det, vilket gjorde att vi tog oss igenom banan utan misstag och bra, säger Lucy Macgregor 

12 lag har kvalat till VM varav tre är svenska - Wings med Anna Östling som är tvåa på världsrakningen, Team Bergqvist Matchracing med Johanna Bergqvist som är trea och Team Emerson med Marie Björling Duell som gör comeback och senast körde VM i Lysekil 2009.

Två svenska team seglade under onsdagen och Team Emerson vann sju raka matcher.
Wings stod för fin segling när de startade dagen med vinst efter en tight match i svenskderbyt mot Team Emerson som följdes upp med en andra vinst för dagen.
– Jag är jättenöjd med hur vi seglade. Vi seglade verkligen konsekvent på vårt spår. Vi hade tålamod och höll taktiken, så vi lyckades dra ifrån och fick två väldigt bra race. Mot Marie Björling Duell var det ganska tight och spännande, och mot Alexa Bezel var det lite mer klart från början, säger Anna Östling när hon sammanfattar dagens vinster. 

För Team Bergqvist fortsätter grundomgången idag torsdag.

Under torsdagen avslutas grundomgången och kvartsinaler kan påbörjas. Under fredagen fortsätter seminaler och lördag är finaldag

Livesändning läggs ut via länk dagligen här.

Resultat och mer info

 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info