Hoppa till sidans innehåll

Ung svensk gör debut i PWA slalom

11 SEP 2019 14:00
Två svenskar finns med när PWA, den professionella vindsurfingtouren körs i veckan i danska Hvide Sande på Jylland. I slalom debuterar Isak Turesson och Gustav Häggström deltar i wave, båda från Varbergs vindsurfingklubb.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2019 14:00

Bild: Isak Turesson debuterar i slalom i PWA. Foto: Svenska Vindsurfingförbundet

Svenska Anders Bringdal är Sveriges hittills mest framgångsrika vindsurfare och dominerade den proffessionella slalomtouren under 80- och 90-talet. Nu finns det åter en svensk med, Isak Turesson från Varberg som deltar i Hvide Sand i vindsurfingens motsvarighet till Formel 1.

21-årige Isak, som har gått på vindsurfinggymnasiet på Peder Skrivares skola i Varberg har fått ett wildcard till tävlingarna på Jylland. Han kommer att möta värdens bästa slalomseglare i elimineringsheat där upp till tio seglare startar per heat och seglar en downwindbana med fem eller sju gippar. Varje heat tar cirka fem minuter och farterna ligger kring 30-35 knop. De fyra första seglarna går vidare till nästa nivå och man använder "No rules” vilket betyder att inga vanliga väjningsregler gäller. Isak har tidigare visat framgångar nationellt i slalom och har även tävlat internationellt i klassen Kona. 

Gustav Häggström finns sedan tidigare med i PWAs rankinglistor och deltar i klassen wave.

Seglingarna pågår 9-14 september.

Anders Bringdal blev 2016 invald i Svenska Seglarförbundets Hall of Fame för sina framgångar inom professionell vindsurfing under 80- och 90-talet.

Följ evenemanget via livestreaming 

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info