Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bjorn Zetterstrom

Svenska färger i topp på JNoM i Norge

08 AUG 2019 07:00
Soliga Tønsberg bjöd på lätta vindar och skapade svåra förhållanden för seglingsledningen. De instabila vindar rådde dock inte på de svenska seglarna som kammade hem flera pallplatser på årets JNoM i Norge.
  • Skapad: 08 AUG 2019 07:00

JNoM är en av Nordens största juniorkappseglingar som varje sommar går av stapeln i något av de nordiska länderna. 2019 har turen kommtit till Norge. De soliga dagarna gjorde bland annat att en och annan motorbåt åkte förbi banområdet vilket skapade svall. Men de svenska seglarna var riktigt taggade och förbereda, vilket syntes i racen då vi såg fina starter och uppseglingar utav flera av de! Från Sverige hade vi deltagare i Optimistjolle, E-jolle, Laser Radial och Laser 4.7. 

Störst lag på plats från Sverige var det i Optimistjolle, med totalt 40 seglare, 20 tjejer och 20 killar. Huvudansvarig coach Jesper Gunneling berättar om det svenska lagets framgånger under veckan där lagseglingsmomentet är en av tävlingens stora händelser.

  -  Under fredagen var det lagsegling där det under eftermiddagen blåste lite starkare vindar från syd. Sverige seglade mycket bra och tog hem ett guld på tjejsidan och silver på killsidan. Den sista tävlingsdagen inleddes med ett race som sedan fick annuleras på grund av för svag vind. Vinden återhämtade sig lite senare från syd och det blev ett kortare race som bjöd på spänning med många tajta rundingar. Sverige levererade slutligen guld och brons på både kill- och tjejsidan! Sammanfattningsvis har alla svenska seglare seglat mycket bra och tagit med sig erfarenhet och fina minnen från Norge. 

Vinnare i Optimist tjej blev Tea Zeeberg från LdSS, brons till Agnes Hagby, LdSS. I Optimist kille gick guldet till Wilhelm Dahlberg, KSSS samt brons till Viggo Westerlind, KKKK. 

Klassen Coming Stars (för Optimistseglare under 13 år) blev det en nästintill helsvensk pall där Malcolm Dahlberg, KSSS tog silver och Levi Bernhardtz, RÖSS brons. 

I Laser Radial var Melker Ljungdahl bästa svensk på en fin fjärdeplats. I Laser 4.7 blev det ett brons till Sverige genom Christoffer Hallin, LdSS. 

Ytterligare en bronspeng i E-jolleklassen som Johan Kylebäck stod för.
 

Vinnare i Optimistklassen Wilhelm Dahlberg, Tea Zeeberg och Philip Forslund (Coming Stars)


Länk till fullständiga resultatlistor finner du här


Bilder från JNoM Optimist Team Sweden Facebook. 

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info