Hoppa till sidans innehåll

Särö bäst i Ö-vik - men KSSS har guldläge

25 AUG 2019 21:06
Tredje omgången av allsvenskan i segling avgjordes i helgen i Örnsköldsvik med Särö som vinnare och KSSS som ny tabelletta.
- Vi är en helt ny konstellation och därför är det extra kul att vi gjort bra ifrån oss, säger Linnea Floser i KSSS besättning
  • Skapad: 25 AUG 2019 21:06

Örnsköldsvik har bjudit på en fin seglarhelg med många olika förhållanden.

- Fredagen började med skiftiga och lätta vindar, på mellan 2–3 m/s och trixiga förhållanden med sju genomförda race, berättar tävlingsledaren Robban Olsson och fortsätter:

- Lördagen fortsatte med samma riktning och lite luriga förhållande på förmiddagen. Men kl. 15 kom en oväntad sjöbris från söder och banan kunde läggas långt inne i hamnbassängen med fina vindar på 5–7 m/s. Söndagen började som lördagen slutat, med fina vindar och en bana inne i hamnen.

I slutställningen skiljde bara en poäng mellan KSSS och Särö – till Särös fördel. Men det är ändå regerande mästarna KSSS som har guldläge i årets allsvenska. Stockholmarna kan segla hem guldet i fjärde och sista omgången i Västerås 13–15 september.

Förutom Linnea Floser hade KSSS rutinerade Niklas Edler vid rodret. De två övriga i besättningen var Hampus Appelgren och Hugo Christensson.

- Med helgens resultat har vi gått upp i ledning i totalen med bra marginal och med bästa möjliga förutsättningar inför sista deltävlingen i Västerås, säger Linnea Floser.

KSSS må vara nya serieledare. I Örnsköldsvik var det Särö med Tobias Bergqvist, Oskar Ljung, Oscar Rydbeck och Charlotte Bergqvist som seglade bäst. Av sina tolv race vann de sju.

Hunnebo kom till Ö-vik som serieledare efter att ha vunnit både första och andra omgången. Men i helgen slutade de som 13:e besättning av 18 och ligger tvåa - men hela nio poäng efter KSSS.

Trea i Ö-vik blev hemmaklubben Örnsköldsviks SS som därmed avancerade fem platser och är nu tia i tabellen.

- Våra tävlingar har varit en stor framgång för ÖSS, både seglingsmässigt och arrangörsmässigt. Många duktiga seglare gjorde upp i växlande vindar - både i styrka och riktning. Kanske var lokalkännedom en lite favör, säger Pär Jansson, ordförande i ÖSS och fortsätter:

- På lördagen var det väldigt mycket publik och stort intresse för arrangemanget. Vädret var fint och många kom också för att se Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapets uppvisning.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info