Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommi Rotonen

Premiär för Women on Water på Riddarfjärden

03 SEP 2019 14:15
Det danska initiativet med sprintsegling för damlag, Women on Water (WOW) hade svensk premiär på Riddarfjärden i Stockholm i helgen. Åtta lag möttes i de Allsvenska J70-båtarna i tät segling mitt i stan.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2019 14:15

Under de sista brinnande sommardagarna gjorde åtta damlag från Sverige och Danmark upp i den första svenska upplagan av tävlingen Women on Water på Riddarfjärden i Stockholm.

Seglingarna genomfördes i goda vindar, lättare på lördagen och byig bris på söndagen. Seglingsledare Kristina Wikander Boman höll hårt i taktpinnen och fick igenom 28 (!) sprint-race.

Tighta race utmanade både seglare och publik
Gästerna på Mälarpaviljongen satte nog inte bara en kaffe i halsen när de blev åskådare till de tuffa och tighta racen. En och annan ”broach” bjöds det på och de matchracingtränade lagen höll inte tillbaka på protestflaggan, så domarna hade det hett om öronen. 

Charmen med sprint-race i sex båtar är att du får intensiteten från Matchracing men strategin från fleetracing. Det gäller att hantera båten väl men också segla snabbt och rätt, en särskild charm många jolleseglare är hårt drillade i. Ett koncept som passar många adrenalinstinna seglare. 

Team TeaTime rutinerade vinnare
Vann gjorde TeaTime, med ”rävarna” Lotta Thorelius, Ebba Nettelbladt Brötell, Elisabeth Palm, Karin Skantze och Maria Gustavsson. Trots att de inte seglat mycket J70 innan, tog det inte lång tid att sätta boathandlingen och fokusera på att hitta rätt stråk på Riddarfjärden. Tvåa var våra danska gäster Sundby Marlins som seglat intensivt efter deras premiärregatta på Danska WOW för exakt ett år sedan. Trea i en rafflande fight var Team Nielsen, på delad poäng med Team Titans med Emma Blomborn vid rodret.  

WOW genomfördes i de Allsvenska J70-båtarna med hjälp av Svenska Seglarförbundet, Stockholms Segelsällskap, Stockholms Seglarförbund, One Design Center och AtSea Events. Konceptet är ursprungligen danskt och vi hoppas kunna bjuda upp till fler actionfyllda event och sprint-tävlingar för seglingstörstiga tjejer.

Kompletta resultat
Mer info om eventet och bilder finns på eventets Facebooksida här

Skribent: Sandra Sandqvist

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info