Hoppa till sidans innehåll

Nyheter och förbättringar i Sailarena

23 AUG 2019 11:42
Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete av Sailarena, vår digitala plattform för segling för att göra det enklare för både seglare och arrangörer. Här får du en sammanfattning av de senaste förbättringarna.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2019 11:42

Vi är mitt inne i 2019 års säsong och en stor del av Sveriges seglare, klubbar och funktionärer använder och har bekantat sig med systemet.

Det kan vara ovant för en del vid första kontakten med Sailarena, men oftast löper det därefter på bra.

I bakgrunden pågår ett konstant utvecklingsarbete även om seglaren sällan märker av det. De senaste dagarna har dock en tydlig förändring av utseendet skett. Ett första steg för att seglaren enklare ska finna det som söks.

Tydligare snabblänkar
Nu finns ett antal tydligare snabblänkar till exempel ärenden runt tävlingslicens eller annat som är aktuellt just för årstiden.

Enklare att söka klubb eller evenemang
Seglare söker framförallt en viss klubb eller ett evenemang att deltaga i. Båda exemplen är nu enklare att söka fram med en bättre filtrering av de sökvillkor som anges. Sökfunktionen gör att Sailarena nu börjar fungera bättre som en konventionell kappseglingskalender.

Rullande urval inspirerar till nya kappseglingar
Tillsammans med ett rullande urval av de närmast kommande seglingarna och snabblänkar till dem hoppas vi att fler seglare inspireras att delta i tävlingar som kanske inte provats förr. Men också att bättre kunna följa hur andra seglare lyckas i andra klasser eller regioner.

Förbättringar för att beskriva evenemang
För att inspirera deltagare att anmäla sig förbättras också möjligheterna för arrangören att beskriva sitt evenamng på ett inbjudande sätt. 

Arrangörerna uppmuntras att efter genomfört evenemang ladda upp dokument med resultat eller publicera länkar till dem. Resultatrapporteringen i Sailarena kommer att utvecklas i framtiden då vi tror att också det ökar intresset och tillgängligheten på alla nivåer i Svensk Segling.

Har du frågor eller tankar kring Sailarna kontakta Patrik Erlandson This is a mailto link 08-459 09 95.

Skribent: Patrik Erlandsson

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info