Hoppa till sidans innehåll

Kite med på SM-veckan 2020

26 JUL 2019 08:05
2020 landar Riksidrottsförbundets stora evenemang SM-veckan i Halmstad och segling är en av idrotterna så får chans att vara med. Det blir kite som får ha sitt SM med fina förutsättningar utanför Tylösand.
  • Skapad: 26 JUL 2019 08:05

Pressmeddelande Riksidrottsförbundet

Nu står det klart vilka idrotter som får möjlighet att arrangera mästerskapstävlingar under SM-veckan i Halmstad nästa sommar. Bland annat kommer mästerskap i simning, ballongflyg, beachhandboll och SUP (stand up paddle) att avgöras.

Arrangörerna Riksidrottsförbundet, SVT och Destination Halmstad väljer att gå vidare med 39 idrotter i förberedelserna av SM-veckan 2020. Ambitionen är att skapa ett sammanhållet evenemang av hög kvalitet för besökare såväl som deltagare. Projektorganisationen har fokuserat på att förstärka Halmstads unika sommarkänsla i valet av idrotter och evenemangsområden. 

- Genom SM-veckan kan vi visa upp Halmstad från sin allra bästa sida. Det är tredje gången vi är värd för evenemanget, och nu vill vi öka kvaliteten ytterligare. Vi kommer att ha ett tävlingsområde vid Tylösands strand där mästerskap i flera beachidrotter avgörs. Det känns fantastiskt att få visa upp vår vackraste strand under SM-veckan, säger Johnny Ewerstein, projektledare för SM-veckan 2020.

Flera idrotter tar också plats i Nissan. Utöver det är bland annat Söndrums IP, Högskolehallen, Simstadion Brottet och Stora torg aktuella som tävlingsområden.

Alla specialförbund och idrotter som är medlemmar i Riksidrottsförbundet kan ansöka om att genomföra sina seniormästerskap under SM-veckan. Det innebär att ett 70-tal specialförbund och nästan 250 idrotter skulle kunna delta. Under våren har urvalsprocessen pågått. Utifrån ett antal förutbestämda kriterier har Riksidrottsförbundet, SVT och den lokala projektorganisationen valt ut idrotterna.

Om SM-veckan
SM-veckan i Halmstad arrangeras 24 till 30 juni 2020. Under en veckas tid genomförs då svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter på en och samma plats.

SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige i en sommar- och en vintervecka. Halmstad har tidigare varit värd för sommarevenemanget både 2011 och 2013.

Läs mer

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info