Hoppa till sidans innehåll

Junior-SM på Hisingen

08 AUG 2019 15:39
I Björlanda Kile hamn samlas nu drygt 350 unga seglare i årets stora händelse för juniorer i åldrarna 12–20 år. I helgen ska 13 svenska mästare koras, både killar, tjejer och mixade besättningar/klasser.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2019 15:39

Junior-SM är en familjefest som ska skapa engagemang för ett livslångt kappseglande. För yngre syskon och andra barn som inte tävlar om SM-tecken, anordnas träningssegling i optimistjolle.

Tävlingarna pågår 9–11 augusti i de i Sverige rekommenderade jollarna för juniorer: Optimist, Zoom8, E-jolle, Laser Radial, Laser 4.7, RS Feva och 29er. 

Arrangemanget kräver många funktionärer på havet och på land. Fyra västsvenska klubbar samarbetar i planeringen tillsammans med Svenska Seglarförbundet och i genomförandet som sker på vattnen utanför Björlanda Kile. Klubbarna är: Björlanda Kile SS, Göteborgs Kungliga Segelsällskap, Hjuviks BK och Lerums SS.

För att seglarna ska utvecklas, få stöd och ha sina förebilder nära, kommer två så kallade mästerskapscoacher att finnas på plats. Det är Ida Svensson, Stockholm och Hannes Westberg, Göteborg som båda två satsar mot OS i Tokyo i Nacra (katamaran) respektive 49er (snabbseglande skiff och storasyster till 29er).

Följ JSM på juniorsm.se eller via Facebook.

 

Foto: Stefan Rahm

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info