Hoppa till sidans innehåll

Inslag om inkluderande seglarskola på Postkodmiljonären

06 SEP 2019 15:12
Lördag 7 september uppmärksammades Svenska Seglarförbundet och Segelsällskapet Kaparens inkluderande seglarskola i ett inslag i Postkodmiljonären i TV 4. Här kan du se inslaget.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 15:12

Hos SS Kaparen i Gottskär söder om Göteborg arrangeras seglarskola där alla får vara med. I inslaget visas en ava kurserna där som genomfördes nyligen där 20 elever deltog varav några med funktionsnedsättningar och rörelsehinder.

Sara Karlström Forsman är initiativtagare och ansvarig för segling för deltagare med funktionsnedsättning i SS Kaparen i Gottskär.

– När man har både fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar upplevs det ofta som stora hinder för att utöva segling, av både föräldrar och barn. Men segling är ett fantastiskt sätt att utveckla både kropp och knopp genom vågor och vind, där man är tillsammans i båten och alla kan få en uppgift ombord, säger Sara.

Sedan 2014 är Svenska Seglarförbundet en av 56 ideella organisationer som får del av Postkodlotteriets överskott.

- Vi är otroligt tacksamma för alla lottköpare som bidrar till det viktiga stöd vi får från Postkodlotteriet och som möjliggör att vi kan fortsätta vårt arbete att göra segling tillgängligt för alla, säger Marie Björling-Duell, förbundsdirektör & sportchef.

Du hittar filmen på Svenska Seglarförbundets youtubekanal här

Läs mer i artikel på Postkodlotteriets webbplats.

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info