Hoppa till sidans innehåll

Hanna och Ludde svenska mästare i Laser

05 SEP 2019 11:34
När SM i Laser arrangerades av Jollekappseglarna Västerås i helgen var det Hanna Jonsson, GKSS och Ludde Lindqvist, KSSS som hanterade den utmanande Västeråsfjärden bäst och tog efter sex delseglingar hem SM-guldet.
  • Skapad: 05 SEP 2019 11:34

Förutom de två svenska mästerskapsklasserna var det också klassmästerskap i Laser radial för herrar där Olle Lindbom från GKSS segrade samt klassmästerskap i Laser 4.7 mixed där Hannah Maurer från KSSS stog som slutlig segrare.

Tävlingarna genomfördes på Västerås yttre fjärd där bjöds på utmanande förhållanden med relativt stora vindvrid och tryckskillnader. Lördagen seglades i strålande solsken med långsamt avtagande vindar. Söndagen började i solsken och sköna vindar för att avslutas med hård vind och kraftigt åskoväder och seglarna fick packa ihop sina saker i regn.

Resultat

Om Laserjollen
Laser är en av världens största och mest spridda jolleklasser med över 200.000 tillverkade jollar. En anledning till att den har blivit så populär att det är en relativt enkel konstruktion som gör alla jollar väldigt lika varandra. Sedan finns det också olika storlekar på rigg/segel som gör jollen lämplig för ett stort intervall av olika vikt på seglare

Laser standard 7 kvm segel målvikt 75-85 kg olympisk klass för herrar
Laser radial 5,8 kvm segel målvikt 55-70 kg olympisk klass för damer
Laser 4.7: 4,7 kvm segel, Målvikt: 50-60 kg

Mer info på Svenska Laserförbundets webbplats

 

Skribent: Patrik Björklund

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info