Hoppa till sidans innehåll

Blåsigt och snabbseglat Tjörn Runt

21 AUG 2019 08:57
I årets Tjörn Runt blev hemmasonen Magnus Lindvall totalsegrare i sin 606:a och bemästrade den hårda, byiga vinden bäst. I fredagens distanssegling Lilla Tjörn Runt segrade Victor Isdahl, Hjuvik på 1 timme 21 minuter och 46 sekunder.
  • Skapad: 21 AUG 2019 08:57

Den 56:e upplagan av Tjörn Runt by COWI bjöd på en fartfylld dag med spännande kappsegling.

- Häftigt, snabbt och blött. Det var också det snabbaste genomförda Tjörn Runt så långt jag kan minnas. Alla båtar var i mål vid 15-tiden, summerar tävlingsledare Anders Torén årets kappsegling.

Stenungsundsseglaren Magnus Lindvall blev totalsegrare
Magnus Lindvall, hemmaseglaren från Stenungsunds Segelsällskap, tog tillsammans med sin besättning hem totalsegern i sin 606:a. På andra och tredje plats slutade ytterligare två Stenungsundsseglare; Magnus Lundberg med sin Dynamic 35 och Thomas Dahl, med sin Melges 24.

Till årets upplaga av Tjörn Runt by COWI var 235 deltagare anmälda och 128 passerade mållinjen.

- Många båtar kom inte till start och det menar jag vittnar om gott omdöme med tanke på rådande väderförhållanden med vindbyar på 18 m/s, säger Anders Torén.

Alla vinnare i Lilla Tjörn Runt
131 båtar var anmälda till Lilla Tjörn Runt, den 35:e upplagan av kappseglingen. Jollarna gav sig under förmiddagen ut på Hakefjorden för att runda Stenungsön med en stadig västlig vind och solsken. Som totalsegrare bland optimisterna slutade Victor Isdahl, Hjuvik, som seglade runt Stenungsön på tiden 1 timme 21 minuter och 46 sekunder.

Bästa optimisttjej blev Annie Hinton från Rörvik. Bästa hemmaseglare blev Nils Amundin som slutade på en 10:e plats. Bästa klubblag blev Långedrags Segelsällskap som representerades av Lisa Lindbom, Kajsa Andersson och Wilma Kallin.

Lilla Tjörn Runt är unikt genom att det är en distanssegling för ungdomar och lockar både till välmeriterade seglare och seglare som gått i sommarens seglarskolor. Jollarna seglar kring Stenungsön, en sträcka på 5 distansminuter som tar en till två timmar beroende på vind. Så alla som genomför Lilla Tjörn Runt är verkligen vinnare, oavsett vilken placering det slutligen blir i resultatlistan. 

Resultat Tjörn Runt 2019
Resultat Lilla Tjörn Runt 2019
www.stss.se

Skribent: Stenungsunds SS

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info