Hoppa till sidans innehåll

Åre Slalomklubb vann lagtävlingen i 2-krona

09 SEP 2019 13:54
I slutet av augusti avgjordes SM i 2-krona på Ekoln söder om Uppsala där Björn Sandberg och Maja försvarade sitt SM-guld och Åre Slalomklubb vann lagtävlingen och priset "The Ugly Mug".
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 13:54

- 2012 bildade vi en seglingssektion inom Åre Slalomklubb och nu är vi Norrlands största ungdomsklubb. Att få komma hem till Uppsala och vinna lagtävlingen är stort och vi kommer att ställa vandringspriset ”The Ugly Mug” på en speciell hylla på slalomklubbens kansli i Åre, säger Pär Lindell, en av ledarna i Åres slalomklubbs seglingssektion.

Björn och Maja försvarade SM-guldet individuellt
För andra året i rad knep Björn Sandberg tillsammans med Maja Wikman från JKV SM-guldet före hemmaseglarna Staffan Eklund och gasten Ebba Ettemo, Upsala Segel Sällskap. Uppsalabåten var bättre på undanvinden men Björn och Maja var bättre på kryssarna i den stundtals friska vinden.
- Staffan och Ebba seglade ifrån oss och vann de första två racen men efter det trimmade vi om och fick bättre fart i båten, säger Björn Sandberg. 

Linus och Elias klassmästare för juniorer
SM-bronset tog juniorerna Linus Berglund och Elias Andersson från Åre Slalomklubb, som även korades som vinnare i klassmästerskapet för juniorer framför Johannes Richter Jonsen och Agnes Pettersson från Edsvikens Segelsällskap. På tredje plats i klassmästerskapet för juniorer kom Hugo Sköld Orr och Pelle Hollner från Kvarnvikens Båtsällskap.

En klass som är tillgänglig och lockar många
32 båtar på linjen var nytt mästerskapsrekord och 15 av båtarna var ungdomsbesättningar. I 20 av 32 båtar fanns tjejbesättningar eller mixade besättningar.
- För många är 2-kronan enbart en skolbåt men det håller jag inte med om. Det finns en charm att man kan låna en båt från klubben och ställa upp i ett SM. Jag hoppas att vi kan locka ännu fler juniorer till nästa SM om vi har fått JSM status, säger Mats Rimmö, ordförande i 2-kronaförbundet.

Den dubble regerande mästaren i 2-krona och C55 Björn Sandberg uppskattar bredden i klassen där det fanns många SM-medaljörer i toppen men även deltagare som gjorde sin första tävling.
- Det är så kul att alla kan segla båten och ha roligt på ett SM. Tillgången på klubbägda 2-kronor är stor och kan killarna från Åre segla in på en 3:e plats med sina gamla trötta segel finns det inga ursäkter att delta. Jag tror att det bara var en privatägd båt i hela startfältet, avslutar Björn Sandberg.

Fotograf: Upsala Segelsällskap
Drönarfilm: https://youtu.be/GMzm6kB1QyQ
Resultat: http://www.uss-res.se/2019/2-kr_sm_2019.htm

Skribent: Jonas Ettemo

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info