Hoppa till sidans innehåll

Allsvensk final i Västerås

13 SEP 2019 09:10
I helgen är det dags för sista omgången av Allsvenskan 2019. Arrangörsstad är Västerås och 18 klubbar gör upp om placeringarna i årets tabell. Favorit till slutsegern är regerande mästarna KSSS som har en stabil – men långt ifrån säker – ledning.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2019 09:10

- Vi har ett fint läge inför finalomgången i Västerås. Vi har ju en fördel i att vi har en hög och jämn nivå i vårt lag, även om vi varierar besättningarna över säsongen. Allsvenskan är en viktig tävling för oss, dels för att vi vill vara med i utvecklingen av sprintseglingen och framför allt för att vi i förlängningen vill vara med i absoluta toppen av Champions League, berättar KSSS coach Niklas Edler och fortsätter:

- Till Västerås åker Björn Hansen med Jenny Hammersland, Hugo Christensson och Mathias Hermansson. Ett starkt lag med en blandning av enorm rutin och ungdomlig talang.

KSSS har, som sagt, en stor ledning. Stockholmarna utmanas främst av Hunnebo och Hjuvik som är sju poäng efter och av Stenungsund som är ytterligare en poäng bakom.

Hunnebo vann de två första omgångarna av Allsvenskan men i den tredje omgången kom de på 13:e plats. Nu skickar de Magnus Lundgren som skeppare. Det vill säga samme man som satt vid rodret när Hunnebo vann både första omgången i Strängnäs och den andra i Malmö.

Med sig i laget har han Urban Lagnéus, Emily Cui, Joachim Sandberg och Thomas Grahn.
- Vi får satsa på att segla så bra vi bara kan. Vi har inte avgörandet i egna händer. Skulle KSSS ha en dålig helg så har vi en chans, men det är inget vi kan påverka. Avståndet är för stort. Därmed inte sagt att vi gett upp, säger Magnus Lundgren.
Väderprognosen för Västerås i helgen talar om nästan perfekta förhållanden med övervägande sol och en stabil västlig vind på 3–7 m/s.

Allsvenskan består av 18 klubbar. De fem främsta kvalificerar sig för Sailing Champions League 2020 och de tre sista går till en kvalhelg i Marstrand (5–6/10) där de kvalar mot ytterligare max 15 klubbar om tre platser till Allsvenskan 2020.

Allsvenskan i Västerås i helgen arrangeras av Jollekappseglarna Västerås samt av WSS Westerås Segelsällskap och är en del av Västerås Sailing Week där bland annat WSS Höstkroken Inshore och Lilla Höstkroken kommer att genomföras. Så det utlovas väldigt mycket aktivitet och hålligång under hela helgen.

Följ Allsvenskan via Facebook här. 

Följ seglingarna och se resultat via SAP Sailing Analytics här.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info