Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

KSSS femma i finalen av Sailing Champions League

18 AUG 2019 21:41
KSSS tog en hedersam femteplats när finalen av Sailing Champions League 2019 avgjordes på söndagen i schweiziska S:t Moritz. Men trots att ingen svensk någonsin gjort ett bättre resultat i finalen var Björn Hansen en besviken skeppare.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2019 21:41

- Vi missade tyvärr vårt mål, att nå finalen, med minsta möjliga marginal då vi slutade femma i grundomgången och de fyra bästa seglade finalen. Det känns riktigt surt även om vi förbättrade vår sjundeplats från ifjol, säger Björn Hansen och fortsätter:

- En lite sämre andradag gjorde att vi inte nådde riktigt ända fram. Samtidigt känner vi att konkurrensen hårdnat sedan ifjol. Det finns inga dåliga lag här. Det känns som att vi verkligen behöver tänka till i Sverige hur vi ska få fler lag att satsa på den här seglingsformen som verkligen växer. Vi får inte halka efter mer nu.

Sailing Champions League är i grunden en tävling mellan drygt 400 klubbar från Europa och Australien. Till finalen i S:t Moritz hade det kokat ner till en final mellan de 24 bästa klubbarna.

Efter 18 seglingar i grundomgången seglades en finalomgång med de fyra bäst placerade klubbarna. Finalen vanns av Royal Sydney Yacht Squadron från Australien följd av Norddeutcher Regatta Verein från Tyskland och Kalövig Bådelaug från Danmark.

Bland de fem svenska klubbar som försökte kvala in till finalen var det bara KSSS som lyckades och där representerades stockholmsklubben av Team Extend med Björn Hansen, Mathias Hermansson, Pontus Meijer och Mathias Bredin.

 

Läs mer: www.sailing-championsleague.com

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info