Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till USM i Oskarshamn

15 MAJ 2019 12:00
Kalmars Sprint Sailing Club och Oskarshamns Segelsällskap bjuder in till Ungdoms SM i Matchracing 28-29 september.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 15:32

Efter tre år med fina arrangemang i Kullavik är det dags att byta kust och arena.

”Oskarshamns SS, har tillsammans med Kalmar SSC de senaste åren visat framfötterna som arrangör, framförallt med publikvänliga tävlingar som Tour de Småland och Division 1. Det är precis vad vi söker efter hos en arrangör av Ungdoms SM i Matchracing; ett trevligt och spännande evenemang för både tävlande och åskådare. Det kommer att bli en kanonfin arena utanför Badholmen” säger Emelie Lindström, ansvarig för tävlingen på Svenska Seglarförbundet.

Båda klubbarna är laddade inför uppdraget:
”Evenemanget planeras att genomföras i Oskarshamns inre hamn. Det kommer ge närhet för publiken att på ett enkelt sätt följa de spännande seglingarna.” säger Anders Jacobi, ordförande i Oskarshamns Segelsällskap.

Oskarshamn satsar stort på idrottsevenemang detta året. Detta blir den tredje tävlingen med statusen svenskt mästerskap som anordnas i Oskarshamn under 2019.

”Evenemang är viktiga för en plats ur flera aspekter. Det mest uppenbara är att det lockar besökare till platsen. Men det skapar också engagemang, platskännedom och större arrangemang i nationell klass ger fin PR. Att få Svenska Seglarförbundet att ta klivet över till ostkusten var ett riktigt härligt besked. ” säger Johanna Asp, evenemangsansvarig på Attraktiva Oskarshamn AB.

Inom kort öppnar möjligheten för team att anmäla sitt intesse för att få vara med i tävlingen. 12 team med tre seglare i varje kommer att få en inbjudan. Mer information om hur tävlingen går till hittar ni här

Den officiella inbjudan finner på anslagstavlan. Intresseanmälan öppnar måndagen den 20 maj. 

Skribent: Emelie Lindström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info