Hoppa till sidans innehåll

Turné gav kickstart för Moderna föreningen

15 APR 2019 08:00
För att sprida konceptet Moderna föreningen, Svenska Seglarförbundets strategi och Riksidrottsförbundets fem utvecklingsresor har kansliet de senaste veckorna varit ute på turné och träffat 120 ideella ledare från 58 klubbar.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 08:00

Bild: fv. Milan Kolar, Daniel Solberg, Anna-Lena Nilsson, Helena Jansson och Mia Lyth från Sundsvall-Njurunda Båtklubb testade verktyget Moderna föreningen under stoppet i Sundsvall.

Turnén med utvecklingsträffarna "Moderna föreningen" som Svenska Seglarförbundet (SSF) genomfört på 12 olika platser i landet tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, har nu gått i mål. 

SSF:s klubbstödsansvariga Emelie Lindström, som tillsammans med en projektgrupp på totalt fyra personer tagit fram konceptet, summerar satsningen:

Varför åkte ni ut på turné?
Vi ville dels nå ut med strategierna och konceptet Moderna föreningen i landet och då göra det på ett så tillgängligt sätt som möjligt. Sedan i början av april har vi besökt tolv orter och vid det webbsända seminariet var ytterligare fem orter uppkopplade. Totalt är det 120 deltagare från 58 klubbar som har deltagit, vilket är en bra uppslutning. Det andra syftet var att skapa en tightare relation till de lokala SISU konsulenterna. SISU är en jättebra partner när det kommer till utvecklingsarbete, så det är en resurs klubben verkligen ska dra nytta av. 

Vad är ditt intryck av turnén?
Det har varit fantastiskt roligt att få träffa alla engagerade klubbledare ute i landet, vilken energi och kerativitet de utstrålar! Jag upplever att både strategierna och konceptet Moderna föreningen har tagits emot på ett bra sätt och flera deltagare har hört av sig efteråt och berättat att de redan har satt igång en utvecklingsprocess hemma i klubben.

För de som inte hade möjlighet att delta i någon av träffarna, vad är Moderna föreningen?
Verktyget Moderna förningen är tänkt att vara till hjälp när klubben vill utvecklas inom något område. Den kan användas till alltifrån små insatser till omfattande strategi- och utvecklingsarbeten i klubben. Oavsett på vilken nivå som förening bedriver segling på finns det chans till utveckling inom olika områden i verksamheten. 

Vem kan klubben kontakta om de är nyfikna på detta eller vill få hjälp att komma igång med ett utvecklingsarbete? 
De är varmt välkomna att kontakta någon av oss i Moderna föreningen-gruppen Emelie LindströmHugo BjörklundJulia Carlsson och Oscar Johansson eller sin lokala SISU-konsulent. 
Här hittar du till verktyget Morderna föreningen

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info