Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Tävlingslicensen - en bra försäkring för kappseglare

05 MAJ 2019 08:05
För att kappsegla på nationell eller internationell nivå krävs att man som seglare har tävlingslicens. Men tävlingslicensen är inte bara ett krav, utan innehåller även en riktigt bra försäkring och rabatt på vår digitala regelkurs.
  • Skapad: 05 MAJ 2019 08:05

Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg. I tävlingslicensen ingår en ansvarsförsäkring, antingen när du tävlar eller tränar i lånad, hyrd eller på annat sätt nyttjad båt eller när du tränar och tävlar utomlands i egen båt. Läs mer om dessa försäkringar på Svenska Sjös hemsida.

- Vi är glada att kunna erbjuda en bra och trygg försäkring för alla seglare genom vår samarbetspartner Svenska Sjö. Något som hela besättning borde ha ombord, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

Utöver att försäkringen ingår har du också möjlighet att gå SSF:s webbaserade regelkurs till en lägre kostnad.

Hur tecknar du tävlingslicens?
Tävlingslicensen finns att teckna i Sveriges samlingsplats för segling, Sailarena. Första steget är att skaffa ett konto i systemet, därefter är det enkelt att köpa licens via kort eller faktura. Licensen aktiveras direkt, är giltig för hela året och kostar 300 kr för seniorer och 200 kr för juniorer (från det år man fyller 12).

Köp din tävlingslicens på Sailarena idag, klicka här.

Vem måste ha tävlingslicens?
För att få kappsegla i Sverige på nationell eller internationell nivå (t.ex. SM/JSM, Allsvenskan, nationella kval och rankingseglingar, NoM, EM och VM som arrangeras i Sverige) krävs tävlingslicens för den som är ansvarig ombord. I Allsvenskan och på Mästarnas Mästare krävs att samtliga ombord har tävlingslicens. Licenskravet gäller från och med det år en tävlande fyller 12 år och den som är svensk medborgare eller som har varit bosatt i Sverige minst sex av de senaste tolv månaderna innan regattan genomförs. 

Har du frågor om hur du köper en tävlingslicens i Sailarena? Ring vår växel 08-459 09 90 eller mejla Patrik Erlandsson som är ansvarig för Sailarena på SSF:s kansli.

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info