Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Stort intresse för träningshelg med North Sails

08 APR 2019 13:58
Sjuttio seglare deltog i Svenska Seglarförbundet och North Sails träningshelg för J/70, Melges 24 och CB 66 som genomfördes tillsammans med Halmstads Segelsällskap. Fokus var främst trim och fart i teori och praktik.
  • Uppdaterad: 08 APR 2019 13:58

Under ledning av Henrik Ottosson och Matt Hodgson båda North Sails Sverige och Seglarförbundets Thomas Hansson Mild så fick seglarna goda tips och råd i första hand på segeltrim.

Träningslägret startade på fredagen och avslutades på söndagen och innehöll både träning och kappsegling i en skön mix och under kappseglingarna tilläts coacherna vara med på havet och ge seglarna tips och råd.

Även vädret varierade och helgen bjöd på både solsken och fina vindar på fredagen följt av lördagens mer svaga och växlande och med vindstilla på söndagen så fick istället seglingarna övergå från praktik till teori, med erfarenhetsutbyten mellan besättningarna runt boathandling och kommunikation ombord.

Clinicen samlade 70st seglare som kom från flera olika klubbar vilket gör att en helg som denna också är ett sätt att inte bara utvecklas som seglare men också få en chans att umgås och lära känna varandra.

- Helt kanonupplägg, vi var med i Lomma för några år sedan också då North Sails Trim Cup och jag tycker det är fantastiskt bra och ett bra sätt att inleda säsongen med säger Tomas Skålén, J70 seglare.

Halmstad Segelsällskap stod för ett fint värdskap och höll seglare och coacher med god mat och trevlig stämning.

Bilder från helgen av fotograf Daniel Stenholm

 

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info