Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för segling på  parasportläger för tjejer

12 JUN 2019 16:43
I helgen valde 19 tjejer att testa segling för första gången i Saltsjöbaden under Parasport Sveriges inspirationsläger för tjejer, Start Your Imposible Camp - Girl Edition.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2019 16:43

Bild: "Tandemsegling" i båten Martin 16 Foto: Parasport Sverige.

- Det här är en dröm som blir sann, säger Åsa Llinares Norlin som de senaste åren varit paraseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet och nu är ny ordförande i Parasportförbundet. Att få möjlighet att dra ihop bara tjejer känns fantastiskt roligt.

Start Your Impossible camp är ett event som arrangeras 4 – 6 gånger per år för att få fler att hitta vägen in till ett fysiskt aktivt liv. Den här helgen i Stockholm var avsedd bara för tjejer – Girl Edition och 37 deltagare från hela landet hade anmält sig för att testa olika idrotter som tennis, simning, golf, segling och yoga.

Samarbete mellan Skota Hem och Svenska Seglarförbundet
Seglingarna genomfördes i samarbete mellan Svenska Seglarförbundet och Stiftelsen Skota Hem vid anläggningen i Saltsjöbaden och 19 tjejer hade anmält sitt intresse att delta. Vädret visade sig från sin bästa sida med strålande sol och precis lagom vind för en nybörjare. Deltagarna kunde välja mellan enmansbåten 2.4mR och tvåmansbåtarna Hansa och Martin 16.

- Det var så kul att få vara ute och prova på själv och faktiskt se vad som hände med båten när jag lyckades både skota och styra rätt, säger Kerstin Olofsson, en av deltagarna. Jag trodde först att vi bara skulle få segla på kommando, men med så lugna och bra instruktörer kändes det tryggt, fortsätter hon.

Landslagseglare bland instruktörerna
Bland instruktörerna under lägret fanns paralympiern i segling från Rio Fia Fjelddahl och Swe Sailing Team seglaren i Nacra 17 Cecilia Jonsson.

- För mig var det första gången som jag var med som instruktör för den här målgruppen. Det som verkligen slog mig var att på vattnet är vi lika – det som var att funktionsnedsättningen lämnades kvar i land, säger Cecilia Jonsson.

Matcha seglare med klubbar
Flera av Svenska Seglarförbundets klubbar har erbjudit parasegling under flera år och intresset ökar.
- Efter den här helgen kommer vi nu att arbeta med att söka hitta klubbar för de som vill fortsätta segla på hemmaplan. Genom Svenska Seglarförbundets vision ”Segling tillgänglig för alla” är det ju flera klubbar idag som tydligt visat sitt intresse att erbjuda parasegling avslutar Åsa.

Start Your Impossible Camp
Hitta klubb/prova på Svenska Seglarförbundet
Parasegling med Skota Hem 


Segling tillgänglig för alla i Skota Hems anläggning i Saltsjöbaden.

Paralympiern Fia Fjelddahl coacher en deltagare i Hansa jollen och en stund senare seglar hon helt själv.... (se nedan).

 

 

Tryggt och säkert i lärandet! Landlagseglaren Cecilia Jonsson kan sitta bredvid och undervisa medans båten får vind i seglen och sätter fart.

Foto: Parasport Sverige.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info