Hoppa till sidans innehåll

Sista chansen att kvala till Sailing Champions League finalen på kval nr 3 i St Petersburg

04 JUL 2019 10:00
SS Kaparen representerar Sverige i den tredje och sista kvaltävlingen för Sailing Champions League som går i St Petersburg, Ryssland, 4 – 7 juli. Ska de göra KSSS sällskap i den stora finalen i augusti?
  • Uppdaterad: 04 JUL 2019 10:00

- Utöver att ha kul och att vi inom laget ska göra vårt bästa i alla situationer så är förväntningarna inför SCL i St Petersburg att få segla korta och intensiva race med motstånd från andra europeiska länder där alla tagit sig till Ryssland för att göra upp om en plats till finalen i St Moritz senare i år, säger Maja Hansson-Mild från SS Kaparen. Det kommer bli en häftig tävling och vi från Team SS Kaparen är riktigt taggade! Förhoppningsvis får vi också lite tid över till att vara turister men även se när Nord Stream Race-båtarna går i mål på den sista etappen av Nord Stream Race.

Att segla på Nevafloden mitt i St Petersburg är verkligen spektakulärt, men också utmanade med skiftande vindar och stark ström. 20 klubbar från 12 länder deltar på kvalet och tävlar om sex platser till finalen, som går i St Moritz, Schweiz i augusti.

Det här är fjärde gången som St Petersburg Yacht Club står värd för ett Sailing Champions League event.
- Vi ser fram emot att ta emot seglarna från de olika länderna och ska se till att de får ett spännande och roligt evenemang, säger Elena Soloveva, projektledare på St Petersburg Yacht Club.

Finalen i Sailing Champions League går i St Moritz 15 – 18 augusti och dit har KSSS redan kvalat in via den kvartsfinal som arrangerades på Sardinien tidigare i våras.

Live-sändning och resultat via SAP
De sista två tävlingsdagarna, lördag och söndag, kommer att sändas live via webben av SAP med expertkommentatorer som gör analyser av seglingen steg för steg. Till sin hjälp har de detaljer från seglingarna via SAP Sailing Analytics. Systemet SAP Sailing Analytics tillhandahåller statistik och data till seglare, fans, åskådare och media såsom GPS-tracking, live analyser, ständigt uppdaterade resultat kombinerat med 2D-visualisering. Du hittar resultaten på sapsailing.com

Följ Allsvenskan på Facebook här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info