Hoppa till sidans innehåll

Ny styrelseledamot med juniorsegling på agendan

03 MAJ 2019 08:05
I mars valdes Kicki Hedström in i den första jämställda styrelsen i Svenska Seglarförbundets historia. – Vi måste ha en bra fördelning mellan könen. Det är lättare att få med kvinnor om vi har kvinnor, säger hon.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 13:24

Namn: Kristina Kicki Hedström
Ålder: 56 år
Bor: Göteborg och Marstrand
Familj: man, tre barn och ett barnbarn. Två seglande ungdomar
Jobbar: på Volvo Cars med den ”uppkopplade bilen”
Klubb:  Långedrags SS, GKSS och ny medlem i Marstrands SS
Seglar: snart en Arcona 380 och gärna jolle/kölbåt då och då på kappsegling

Med kappseglingsbakgrund både i jolle och kölbåt, mamma till tre kappseglande ungdomar (varav en nu är landslagsseglare) och med ett nyligen avslutat fyraårigt ordförandeskap i Långedrags Segelsällskap är Kicki Hedström ett nytt, starkt kort i Svenska Seglarförbundets (SSF) styrelse.
- Jag tycker om engagemanget i seglingsvärlden och har en bredd med mig framför allt inriktad på juniorseglingen. Jag har en del att dela med mig av och vill vara med att påverka det området. Det ska bli jättekul och passar bra nu när jag inte har något uppdrag i förening, säger Kicki.

Kicki började segla i Lerums SS seglarskola och gillade det direkt. Hela familjen var med och utvecklade den ”goa klubben på Aspen”.
- Jag brukar skoja om att jag som instruktör på LESS-udden lärt Stefan Rahm (SSF:s tidigare förbundsdirektör) att segla. Men det roligaste var att åka runt med familjen på kappseglingar under helger och semestrar, säger hon.

Från segling till volleyboll och tillbaka
Det blev Optimist sedan tvåmansbåt med Mirrorjolle och Flipper men i tonåren fångade Volleybollen henne och inte förrän i slutet på 80-talet blev seglingen och J24an Sex Kex plattformen för några roliga år med en tjejbesättning både i Sverige och utomlands.

Barn och familj satte inte stopp för seglingsintresset utan 10 år senare blev det Matchracing med Helena Barne samtidigt som barnen gick i seglarskola i Göteborgs kanotförening. Långedrags SS lockade sedan familjen med träningsverksamhet och där också Kicki fick olika ledarroller och avslutade som ordförande.
-Jag har verkat som träningsansvarig, båtansvarig och jobbat med organisationen främst kring juniorseglingen. LDSS har sedan 2006 satsat på RS Feva i seglarskola och tävling. Jag var med och startade Fevaförbundet och alla mina tre barn har tävlat i denna klass i olika perioder.

Drog ihop klubblaget för Allsvenskan
LDSS såg potentialen med Allsvenskan för att försöka överbrygga gapet mellan juniorer/seniorer och kölbåtssegling/jolleseglingen.
- Jag tände direkt på formatet och drog ihop klubblaget och seglade även själv. Fantastiskt roligt, men inte helt lätt att få ihop tonåringar med Smaragd- och IF-seglarna.

På frågan om vad hon vill bidra med i styrelsen säger hon:
- Jag tycker regelefterlevnaden och speciellt när det gäller KSR 1 Ärlig segling är viktig. Det är tråkigt när det blir så att seglarna struntar i att det finns en regelbok. Jag skulle vilja få in mer tänket kring det i juniorsegling både hos barn och föräldrar och hur man hanterar regler, fusk och oärligheter, avslutar Kicki.

Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info