Hoppa till sidans innehåll

Nu lanseras utbildningsmaterialet Optimist för havet

19 APR 2019 12:00
Nu är Optimist för havets utbildningsmaterial om plaster i havet klart och kan beställas i Svenska Seglarförbundets webbshop. Materialet vänder sig till barn 8-12 år och är tänkt att användas i SSF:s Seglarskola.
  • Skapad: 19 APR 2019 12:00

Materialet är en ledarhandledning och vänder sig till dig som är ledare, instruktör eller engagerad med hållbarhetsfrågor i din klubb. I materialet får man en bredare kunskap om problemet med plasterna i havet och hur vi alla är en del av lösningen genom att undvika att skräpa ned.

Förutom ökad kunskap så erbjuds man handfasta tips och det finns flera övningar att arbeta med som är perfekta exempelvis en vindstilla dag på seglarskolan eller vid en klubbsammankomst för vuxna medlemmar.

Materialet är ett bläddringsbart handledarhäfte där det på ena sidan står vad ledaren ska säga och på andra sidan en bild som visas för gruppen.

I webbshopen finns även spelet "Finns i havet" som tar upp samma frågor som i utbildningsmaterialet.

Webbutbildning för instruktörer
Det finns även en webutbildning som man kan gå som ett komplement till handledningen men handledningen fungerar även som den är.  Alla licensierade instruktörer har fått ett mejl med en länk till den digitala webbutbildningen för handledare. Har du inte fått den så kolla först i din skräppost (avsändare är Håll Sverige Rent/HSR). Annars kontakta utbildningsansvarig Theres Wolgast 08-459 09 96.

-Jag är jätteglad att vi nu fått fram ett bra material så fler lära sig hur vi alla kan bidra till att stoppa tillförseln av plast till havet genom att sprida kunskap om problemet och engagera våra medlemmar, barn som vuxna i lösningarna, säger Thomas Hansson Mild, projektledare på Svenska Seglarförbundet

Till SSF:s webbshop
Mer info om Optimist för havet på vår webb
Se filmen om Optimist för havet

Kort om Optimist för havet
Projektet “Optimist för havet” är ett treårigt samverkansprojekt (2018-2020) som syftar till att synliggöra och minska den marina nedskräpningen. Projektet ska dels öka kunskapen om skräp i haven bland barn och vuxna, dels få fler att sluta skräpa ner. För det här är ett miljöproblem som alla kan hjälpa till att lösa.

Inom projektet engageras barn, unga och vuxna i marina skräpinsamlingar, aktiviteter och utbildningar som väcker engagemang och ökar kunskapen om marin nedskräpning.

Bakom projektet står Håll Sverige Rent, Sjöräddningssällskapet och Svenska Seglarförbundet – tre organisationer som delar kärleken till havet. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet.

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info