Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Hajduk/World Sailing

Nu drar UVM i Gdynia igång

15 JUL 2019 09:30
Hamnen och stranden i polska Gdynia badade i solsken när ungdoms-VM invigdes på söndagen och idag drar kappseglingarna igång för 409 unga seglare från 66 nationer. Fem intensiva dagar väntar för bland annat sex svenska seglare.
  • Skapad: 15 JUL 2019 09:30

Det svenska färgerna ska försvaras av Fabian Magnusson (GKSS), Laser Radial, Lova Forssén (KSSS), Laser Radial, Marius Westerlind/Olle Aronsson (GKSS), 29er och Martina Carlsson/Amanda Ljunggren (LESS/Marstrands SS), 29er. Till sin hjälp har de coacherna Cecilia Jonsson och Fritiof Hedström

- Stämningen i det svenska laget är mycket god och vi har haft fina dagar i Gdynia än så länge. Men nu längtar vi till att få komma ut på vattnet och racea, säger coachen Cecilia Jonsson. 

Under söndagen var det practice race och på kvällen en spektakulär invigning på stranden.

Seglarna ser fram emot fem dagars racing med final på fredag. Prognosen lovar varierade vindar. Inledningsvis ganska lätt men under tisdagen och onsdagen ska det tillta. 

Per Frykholm skulle varit coach tillsammans med Cecilia men har varit tvungen att tacka nej, då han har fått annat uppdrag. Fritiof Hedström, 49er-segalre i SWE Sailing Team, har hoppat in och coachar 29er-seglarna denna vecka. 

- Jag körde UVM i 29er i Istanbul 2010 tillsammans med Jonathan Bergström. Det var en enormt spännande upplevelse, så att nu få ta del av eventet som coach kommer bli väldigt kul. Jag känner igen mig i känslan hos ungdomarna som är här och tävlar, säger Fritiof.

 

Följ seglingarna här: http://www.worldsailingywc.org/results/2019_gdynia_pol.php UVM Facebook: https://www.facebook.com/UngdomsVMsegling/

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info