Hoppa till sidans innehåll

Josefin vann på Kieler Woche

30 JUN 2019 18:14
Josefin Olsson vann klassiska Kieler Woche och gav sig själv bra självförtroende inför Laser Radial-VM i Japan om tre veckor. Fler svenskar gjorde en bra regatta. Junioren Wille Kark tog sin första medalj på ett internationellt seniormästerskap.
  • Skapad: 30 JUN 2019 18:14

- Jag är glad och stolt över min prestation. Skönt att jag har seglat jämnt och stabilt hela veckan, dock saknades flera toppseglare i fältet. Men jag är nöjd med att vinna, säger Josefin och fortsätter:

- Jag ligger bra till och att få lite självförtroende från denna vecka behövde jag. På VM vill jag vara med och slåss i toppen och fortsätta att göra bra prestationer.

I Laser Standard var junioren Wille Kark glad över sin silvermedalj i en tuff regatta som bjudit på många olika förhållanden.

- Det här är min första medalj på en internationell seniorregatta vilket känns superroligt. Det kommer alltid vara lite extra speciellt. Förhållandena var väldigt varierande, några dagar präglades av lättvind och några med en hel del vind upp emot 20 knop. Jag tycker att jag har hållit en hög lägstanivå och vänt en del tunga underlägen. All träning under vintern och våren med en grym träningsgrupp har gett utdelning, berättar Wille.

I 49erFX var det som vanligt jämnt mellan de svenska båtarna. Bäst var Vilma Bobeck/Malin Tengström på sjätte plats. Klara Wester/Rebecca Netzler blev sjua och Julia Gross/Hanna Klinga åtta.

- Vi är på det stora hela nöjda med veckan och att komma sexa efter att ha haft några tunga dagar under regattan känns ändå bra. Men vi vet att vi kan ännu bättre när vi har en bra vecka, säger Vilma och fortsätter:

- Vi startade oftast bra och fortsatte kämpa i alla lägen för att plocka placeringar. Vi gjorde några större missar under veckan och det handlar om att lära sig av dem och minimera misstagen i framtiden. Men vi hade ett bra tempo och kommunikation i båten - både under de bra och mindre bra racen och det är vi väldigt nöjda med.

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info