Hoppa till sidans innehåll

Jan Gustavsson från Rosättra varv gästade Seglare Minns

02 APR 2019 15:53
27 mars var det dags för Historiska utskottets 45:e Seglare Minns där Jan Gustavsson från Rosättra varv underhöll och bland annat avslöjade var namnet Linjett kom i från.
  • Skapad: 02 APR 2019 15:53

Både Jan och Mats Gustavsson var inbjudna men tyvärr blev Mats sjuk dagen innan och kunde inte komma. Brorsan Jan gjorde dock så gott han kunde, och det var inte så lite. Han höll de 76 deltagarna skrattande och trollbundna i gott och väl en timme. En timme full av skrönor och sanna upplevelser.

Som när han skulle bygga sin första båt som tidig tonåring. På den tiden var det viktigt att man konfirmerades och därmed skulle gå i kyrkan varje söndag. Det gick ju inte ihop med båtbyggandet. Prästen såg ju ganska snart att Janne inte var i kyrkan som han skulle. Han frågade Janne var han höll hus under högmässorna. Janne berättade och sedan var det inte mer om det. Förrän han kom hem på kvällen. Då var det ett himla liv eftersom prästen hade ringt och berättat att Janne inte skötte sina kyrkobesök. Efter vissa palavrer blev det bestämt att Janne gick till kyrkan och Jannes pappa fick bygga färdigt båten. Den måste ju vara klar till seglingssäsongen! Dessutom måste ju pappan bygga båten bättre än Janne, så det blev en välbyggd och välseglande båt.

Någon i publiken undrade var namnet Linjett kommit ifrån? Svaret blev att det var en kompis i Norrtälje som sett en annons för en snygg soffgrupp som hette Linjett. Alla tyckte det lät ju lika bra som något annat, så Linjett blev det! Så nu vet alla som seglar Linjett att de seglar omkring i en soffgrupp.

Köp boken Seglare Minns i SSF:s webbshop

Skribent: Gustaf Holgersson

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info