Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Hunnebo drar ifrån i Allsvenskan

02 JUN 2019 19:35
SFS Hunnebo tog sin andra raka segern när andra omgången av Allsvenskan Segling avgjordes under helgen i Limhamn i Malmös södra utkanter.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 19:35

Inledningen av deltävling två av allsvenskan blev en riktig mjukstart med lätta vindar på fredagen. Endast fem kappseglingar kunde genomföras innan det blev bleke. Regerande mästarna KSSS inledde starkt med två vinster.

Lördagen bjöd på fantastiska seglingsförhållanden med vindar mellan 4 och 9 m/s. De 18 deltagande klubbarna hade en extra utmaning i att bemästra strömmarna i Öresund. Det visade sig inte minst vid starterna och i rundningar. 

Hunnebo inledde lördagen med att vinna fyra kappseglingar i rad, men många andra klubbar har också imponerat med antal vinster, särskilt Stenungsund.

Sista tävlingsdagen blev en rejäl utmaning för seglarna, då det var lätta vindar och stark ström. Hunnebo fortsatte att prestera på en hög nivå och vann hela omgången. Och precis som i delsegling ett i Strängnäs var det Magnus Lundgren som var rorsman ombord. Övriga i besättningen var Klaes Mattsson, Emelie Cui, Mimmi Busck och Karl Mattsson.

- Välorganiserat av Malmö SS. Bra banläggning under svåra förhållanden. Själva är vi jättenöjda med att ha fått ihop det bra med gott lagarbete i båten och känner att vi fått bra utdelning på våra tankar och strategier, säger Magnus Lundgren.

Närmast utmanades Hunnebo av storklubben KSSS och rutinerade skepparen Niklas Edler.

- Som vanligt bra arrangemang, trots svåra förhållanden med en del ström som ställde till det. Det blev väldigt avgörande med timing och positionering i såväl starter som i rundningar. Stort grattis till Hunnebo som seglade fantastiskt bra. Samtidigt kul med tät och jämn konkurrens, trots att vi gjorde några onödiga och kostsamma missar på lördagen, berättar Niklas som seglade med Fredrik Liljegren, Hedvig Liljegren och Carl Johan Leuckfeld.

På tredje plats slutade Stenungsund med Jonas Berntsson, Magnus Lundberg, Hans Oskarsson, William Karlsson och Tova Källerfelt.

- Det som har varit extra roligt denna deltävling är att så många klubblag har vunnit i olika kappseglingar. Det visar på att alla lag har en hög kapacitet och att konkurrensen är hård i allsvenskan, säger tävlingsledaren Isabelle Lindsten.

Allsvenskan avgörs i fyra omgångar och efter helgen väntar nu ett sommaruppehåll. Tredje deltävlingen seglas i Örnsköldsvik 23–25 augusti och sist ut är Västerås som tar sig an finalen i allsvenskan 13–15 september.

SAP Sailing Analytics hittar du alla resultat och kan titta på trackingen från seglingarna.

 

Kolla på web-sändningen från deltävling 2 via Youtube här.

 

Här hittar du alla seglare som deltog i Malmö/Limhamn.

 

Följ Allsvenskan på Facebook här.

 

Fotograf: Daniel Stenholm

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info