Hoppa till sidans innehåll

Historiskt yngsta ledamoten tar plats i förbundsstyrelsen

24 MAJ 2019 16:00
18-åriga Gustaf Lindskog från Stockholm är ny ledamot i Svenska Seglarförbundets styrelse. – Jag ser fram emot att jobba för civilsamhället på riksnivå och ge ett ungt perspektiv och erfarenhet direkt från klubbarnas seglingsverksamhet, säger han.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2019 16:00

Namn: Gustaf Lindskog
Ålder: 18 år
Bor: Stockholm
Gör:  Jobbar ett år innan vidare plugg till hösten
Klubb: Göta Segelsällskap och Solna Strands Kappseglingsklubb (SKSK)
Seglar: Laser, H-båt, Spitfire F16, kölbåt för semester/kappsegling med familj och vänner
Ledaruppdrag: styrelseledamot, tränare och instruktör i SKSK.

 

Varför tackade du ja till styrelseuppdraget?
Jag älskar att bidra till strömlinjeformandet och utvecklandet av verksamhet, att få bidra till att göra livet lättare för Sveriges alla seglare. Att samtidigt jobba för att svensk segling blir mer progressiv och inkluderande är ett drömscenario. Tillfredsställelsen av att fler får känna den grymma känslan man får av tryck i seglen och lärdomarna av att jobba med en del av civilsamhället på riksnivå.

Vad kan/vill du bidra med i styrelsearbetet?
Ett ungt perspektiv och erfarenheter direkt från klubbarnas seglingsverksamhet. Jag vill även bidra med mina erfarenheter från föreningslivet utanför idrotten där jag främst hållit på med scouting på olika sätt. I scouterna har jag varit med och lett en förening i en tid av tillväxt och utveckling, först som vice ordförande och nu som ordförande. Där har jag lärt mig mycket om ideell verksamhet, både hur det fungerar på det konkreta planet i mötet med deltagaren och det som byggs upp för att ge stöd med terminsplaneringar, bidragssökande och samverkans-organisationer. Att få stötta och utveckla det arbetet har varit helt fantastiskt och oerhört lärorikt! 

Vad är förbundets största utmaning som du ser det?
Att hålla ihop och framförallt stötta kommunikationen mellan riksorganisationen, distrikten, klassförbunden och klubbarna samt se till att detta stöttar alla som seglar i Sverige.

Vår vision – Svensk Segling tillgänglig för alla, vad betyder den för dig?
För mig innebär visionen att svensk segling, oavsett om det är på introduktions eller elit-nivå, ska finnas tillgänglig för fler än de som just nu seglar. För att lyckas med detta behöver svensk segling göra sig känd och lättillgänglig för grupper som idag befinner sig långt ifrån vår fantastiska idrott och känslan av att glida fram genom vattnet.

Var är Svenska Seglarförbundet 10 år?
Vi finns i hela Sverige, i händerna på de engagerade och gynnar den mångfaldiga grupp som seglar varje sommar samt de som gör det möjligt för seglarna att komma ut på vattnet.

Hur kan vi inspirera fler att ta styrelseuppdrag/ordförandeuppdrag?
Ett medvetet och ansvarstagande ledarskap i alla nivåer av Svenska Seglarförbundet (genom klubb, distrikt, klassförbund och riksorganisation) som ger plats till nya ledare som får utvecklas och förberedas inför stora roller som ordförande och styrelseledamot! Oerfarna, nya ledare, oavsett om de är tränare, sekreterare, lagledare eller instruktör måste få lära sig av sina misstag, växa med det ansvar de får och erbjudas hjälp med de utmaningar de ställs inför.

Om Svenska Seglarförbundets styrelse

Skribent: Marit  Söderström Nord 

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info