Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Brons till Salminen i världscupfinalen

09 JUN 2019 21:30
Vinden räckte inte till i söndagens världscupfinal i franska Marseille. Utan lördagens resultat efter nio race stod sig och därmed gick bronset i Finnjolle till Max Salminen.
  • Skapad: 09 JUN 2019 21:30

- Det här känns bra. Jag har haft kämpigt de två senaste regattorna så det är väldigt skönt att vara tillbaka på toppen, säger Max som haft en svajig regatta:

- Jag tycker att jag har haft en rätt så kämpig vecka egentligen. Därför känns det väldigt bra att sitta på en tredje plats med chans på guld och goda chanser på silver, sade Max inför söndagens avslutning.

De flesta klasser kom inte iväg på söndagen men ett av undantagen var 470 som fick lite västlig vind på cirka 3–4 m/s vid 16-tiden. Så de kom iväg – och i mål. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström var tre poäng från bronset och var tvingade att ha fransmännen bakom sig – och ytterligare en båt emellan för att ta en medalj. De lyckades segla ifrån fransmännen men fick inte in ytterligare en båt – och därmed missade de bronset med en ynka poäng.

. Vi visste vad vi ville göra men gick inte i mål med dagen. Visst är det jobbigt med en förlust - men en förlust som vi dock kommer ha nytta av framöver, säger Anton.

Och så här beskriver Fredrik dagen:

- Tv startförsök med en vind som inte riktigt höll. Väl i tredje försöket, efter 30 minuters väntan kom vinden och race var på gång. De tidigare starterna hade varit bra, men tyvärr missbedömer vi i starten och kommer iväg klart efter fleetet på grund av en dålig manöver. Fransmännen som ligger på brons gör ingen bra start heller, men lite bättre än oss. Vi bägge går ut mot vänster och tappar greppet om fransmännen som seglar bra och lyckats bromsa upp oss så mycket att vi inte hinner ikapp resten av fleetet, berättar Fredrik och fortsätter:

- Det krävdes en båt mellan oss och fransmännen för medalj. Gapet var för stort till nästkommande båt. Vi blir nia i racet och fransmännen tia och de säkrar bronset och vi blir tråkiga fyran. Vi gör ett par missar under racet som kostar. Men vi åker härifrån med en bra lärdom. Det är precis det här vi vill träna och vi ser att vi kan bli snäppet bättre. Vi har haft en vecka där vi inte helt kommit upp på nivå, men fått ett bra tillfälle att träna och observera vissa saker som nu ligger i schemat för kommande träning inför vårt VM i Japan senare i sommar, första veckan augusti.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info