Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan och LIROS i förnyat samarbete

15 MAJ 2019 08:05
Svenska Seglarförbundet har kommit överens om förnyade samarbetsavtal med LIROS i Allsvenskan. Avtalet löper över två år och omfattar även tävlingen Mästarnas Mästare.
  • Skapad: 15 MAJ 2019 08:05

Bild: fv. Per Plantoft, Marie Björling-Duell, Johnny Källman, Emil Alnebeck och Thomas Hansson Mild.

- Allsvenskan är bra för svensk segling på flera sätt och med starka partners kan vi tillsammans nå de övergripande målen att utveckla svensk segling, våra seglare men även att stimulera det aktiva kappseglingsintresset, säger Marie Björling-Duell, förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet.

I Allsvenskan och Mästarnas Mästare används tillhandahållna båtar och en viktig del är då att säkerställa att de är lika när det gäller trim, utrustning och funktionalitet. Avgörande under eventen är också att hålla båtarna igång och undvika skador, men när olyckan är framme snabbt kunna avhjälpa problemen och fortsätta tävlingen som avgörs på olika orter runt om i Sverige.

- Tack vare vårt samarbete med LIROS kan vi räkna med förstklassigt material när det kommer till linor och tågvirke ombord på alla båtarna, säger Thomas Hansson Mild, projektledare Svenska Seglarförbundet. 

- För oss på LIROS som verkar inom båtbranschen är det viktigt att stötta svensk segling framåt i flera olika sammanhang och just i Allsvenskan har vi varit med sedan början och sett den utvecklas till att nu omfatta även division 1, vilket är jättekul att se, säger Johnny Källman, VD LIROS Scandinavia. 

Om LIROS
LIROS är en av världens största och marknadsledande tillverkare av yachtlinor, flygsport - linor och tekniska speciallinor för industriella ändamål. Tack vare branschens modernaste tillverkningsanläggning kan LIROS utveckla och tillverka linor för i stort sett alla kunders behov och önskemål. Moderna tillverkningsprocesser skapar en extremt kvalitetssäker produkt, vilket är grunden för hela LIROS produktprogram.
Till LIROS webbplats

Om Allsvenskan
Allsvenskan är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra. Den består av fyra deltävlingar över säsongen 2019. Efter sista deltävlingen kan vinnaren utse sig till titeln "Sveriges bästa kappseglingsklubb". Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar med sex stycken likadana segelbåtar av typen J/70. Sprintsegling innebär att vare kappsegling tar ca 10 – 15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 kappseglingar (ca 15 stycken per klubblag). Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.
Allsvenskan blev direkt en succé när den lanserades 2015. Två huvudmål var att stärka klubbkänslan samt att få mer uppmärksamhet i lokal media 
Läs mer om Allsvenskan

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info