Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms EM i Matchracing

03 JUL 2019 12:00
Efter framgångarna i Kiel packar Marius Westerlind om väskan för att åka till Italien tillsammans med Axel Pantzare och Samuel Fredriksson för att segla Ungdoms EM i Matchracing.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2019 12:01

De tre killarna seglade till sig en inbjudan till UEM genom att vinna Ungdoms SM i Matchracing i Kullavik i höstas där de endast förlorade en match i grundomgången, trots att teamet sattes ihop samma morgon som USM började. Teamet fick en reservplats efter ett sent återbud och Samuel fick ställa in sin sovmorgon för att ställa upp för sina kompisar, något som han knappast ångrar! 

Se segelintervju från USM vinsten här 

I år har vi satsat på mångfald i färdigheter, Marius har seglat mycket 29er för att hålla tempot uppe Samuel har seglat 50 fotare för att kan man segla 50 fotare blir en J22 lätt och Axel har pluggat på Chalmers för att verkligen förstå aerodynamiken kring seglen, säger killarna som åker söderut med självförtroende. 
Vi har även tränat tre gånger så mycket (3 timmar) så vi hoppas på tre gånger så bra resultat.

Tävlingen seglas i J/22 båtar på Lago di Ledro, en liten sjö väster om Lago di Garda. Sjön ligger djupt mellan höga berg och förhållanderna kan vara både byiga och vridiga. Klubben Associazione Vela Lago di Ledro är en erfaren arrangör som i år även arrangerar EM i matchracing för damer och EM i lagsegling för Optimister. 

Vi önskar teamet lycka till! 

 

Följ regattan här 
Arrangörsklubbens facebooksida

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info