Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Sex nya seglingsledare licensierade under KSSS Spring Break

02 MAJ 2019 14:17
Efter två intensiva dagar med teori och praktik under KSSS Spring Break i Saltsjöbaden fick Svenska Seglarförbundet i helgen sex nya licensierade blå seglingsledare.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2019 14:17

Lördagen ägnades i huvudsak åt teori om bestämmelser, regler, organisation, procedurer och policy vid kappsegling. Dagen lättades upp med ett pass med intensiv startträning tillsammans med J-70 som körde träning på Baggensfjärden.

Söndagen inleddes med kort teori om säkerhetsarbete och därefter förberedelser för dagens höjdpunkt. Kursdeltagarna genomförde KSSS regatta Spring Break för J-70 klassen. 5 kappseglingar på Baggensfjärden med en kryss-länsbana i vridande nordostliga vindar upp till 14-16 knop.

På lördagskvällen färdigställdes seglingsföreskrifter och på regattan bemannande kursdeltagarna såväl start/målfartyg, märkesbåt och linjebåt. De blivande seglingsledarna drillades i olika roller och framför allt fick leda kappseglingen. Vinden hjälpte till att öka spänningen och flera banändringar och omstarter fick genomföras. Även enskild och allmän återstart användes under dagen.

Parallellt genomförde KSSS en kurs för kappseglingsfunktionärer.

 

Skribent: Håkan Andersson 

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info