Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommi Rotonen

One Design Center servicepartner till Allsvenskan 2019

31 MAJ 2019 08:00
Svenska Seglarförbundet förnyar samarbetet med One Design Center gällande service för båtarna under Allsvenskan och även Mästarnas Mästare.
  • Skapad: 31 MAJ 2019 08:00

Bild: Ulrik Börnke, One Design Centter och Isabelle Lindsten, Svenska Seglarförbundet.

Allsvenskan är en ligaserie där 18 klubblag tävlar mot varandra i fyra deltävlingar över säsongen 2019. Kappseglingarna avgörs i sprintseglingar med sex stycken likadana segelbåtar av typen J/70 som tillhandahålls av Svenska Seglarförbundet.

För att kunna genomföra den här typen av event så ställer det höga krav på en både professionell och effektiv organisation både på land och vattnet. En viktig del i att arbeta med tillhandahållna båtar är att säkerställa dess likvärdighet avseende trim, utrustning och funktionalitet.

Avgörande under eventen är också att hålla båtarna igång och undvika skador men när olyckan är framme snabbt kunna avhjälpa problemen och fortsätta tävlingen som ofta avgörs på olika orter längs Sveriges avlånga land.

-Detta ställer höga krav på både kunskap, erfarenhet och flexibilitet hos våra samarbetspartners. Med OneDesignCenter som servicepartner så får vi den kompetens vi behöver för att hålla det höga kappseglingstempo som Allsvenskan innebär, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Om One Design Center
OneDesignCenter är en av Skandinaviens mest kappseglingsorienterade butiker. För att kunna erbjuda sina kunder en komplett service så har de även ett kapellmakeri samt verkstad för splitsning och andra riggarbeten.

Deras affärsidé är att samla världens främsta varumärken inom segelsporten under ett tak och kombinera ett starkt sortiment med bra priser och ett gediget kunnande.

I personalen finns många kompetenta seglare inom en rad olika klasser, med både erfarenheter från Olympiska satsningar, Americas Cup samt nationella och internationella mästerskap.

Läs mer på One Design Center - butiken för seglare

 

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info