Hoppa till sidans innehåll

Laget till UVM klart

11 JUN 2019 07:00
Efter tre kvalomgångar är nu laget till årets UVM uttaget. Trots en lång kvalserie med många race blev det i slutändan en hård kamp om poängen och mellan vilka som skulle ta hem de åtråvärda platserna.
  • Skapad: 11 JUN 2019 07:00

Bild: Lova Forssén, KSSS och Fabian Magnusson, GKSS ska få representera Sverige på UVM i Laser Radial tjej och kille. Foto: Cecilia Jonsson 


Laser Radial  avslutade sina kval i helgen, 8-9 juni, i samband med GP 3 på Rastaholm på Ekerö, utanför Stockholm. Som slutsegare i kvalen stod tills sist Lova Forssén, KSSS i tjejklassen och Fabian Magnusson, GKSS i killklassen. Lova gick en jämn och hård match mot främst Matilda Werton, GKSS och sin storasyster Tindra Forssén, KSSS, som hon slog med 13 poäng när alla delseglingar var sammanräknade. 

För Fabian blev det en ännu tuffare resa, där det inför de två sista racen bara skilde en poäng mellan honom och Eskil Jonasson, GKSS. Fabian lyckades hålla nerverna i styr och gjorde två stabila avslutande race. Mellan killarna var det till slut sju poängs differens. 

29er tjej och kille seglade sina sista kval under GKSS Olympic Class Regata, 11-13 maj. Segare i tjejklassen blev Lerumsseglarna Martina Carlsson och Amanda Ljunggren. Tjejerna var på UVM förra året i Texas. Då var de nästan helt nya i båten. I år har de hunnit träna betydligt mycket mer och åker till Gdynia med mycket mer erfranhet i bagaget. 

Marius Westerlind och Olle Aronsson, GKSS stod till sist som segrare i killklassen. Marius och Olle var uppe och nosade på UVM-platsen redan förra året men fick då se sig besegrade av Oscar Engström och Hugo Westberg. Men i år blir det alltså deras tur att få försvara de svenska färgerna. Även Marius och Olle har tränat och tävlat väldigt mycket det senaste året. Under våren har de haft ett fullspäckat schema med tävlingar både på hemmaplan och utomlands. Det är minsann två taggade grabbar som ska få åka på sitt första UVM.

Nu väntar förberedelser för de sex seglarna på hemmaplan. Den 11:e juli åker hela laget ner till Gdynia och den 13:e juli får de tillgång till båtarna de ska racea med. Tävlingen pågår sen 5 dagar i rad med start den 15:e juli.  

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info