Hoppa till sidans innehåll

Klubbarna i centrum

23 APR 2019 13:59
Läs vår ordförande Anders Sellings krönika i det senaste numret av Båtliv, om klubbarnas betydelse för svensk segling och för vårt arbete mot vår vision Segling tillgänglig för alla.
  • Uppdaterad: 23 APR 2019 13:59

Bild: Stenungsunds Segelsällskap

Svenska Seglarförbundets vision är ”Segling – Tillgänglig för alla” där klubbar, klassförbund, kommittéer, kansli, styrelse alla har del i arbetet att bidra till att vi steg för steg närmar oss denna vision.  Målsättningen är tydlig och mätbar i att vi vill få fler barn, ungdomar och vuxna som lär sig segla och sedan fortsätter med vår fina idrott. Jag pratar ofta om våra olika roller och hur viktigt det är med samarbetet mellan klubbar, klassförbund, kommittéer, kansli, styrelse, etc. Och om hur Seglarförbundet är ett förbund som omfattar alla oss. I slutändan handlar förstås allt om seglare och utövare och där har givetvis klubben den centrala rollen för att skapa goda förutsättningar för alla som vill segla.

Ett steg på vägen är att Seglarförbundets kansli ytterligare förstärker stödet till alla Seglarförbundets klubbar genom konceptet ”Den moderna föreningen”. Detta är avsett för att klubben enklare ska kunna göra konkreta insatser för att utveckla sin verksamhet och följa såväl Riksidrottsförbundets Strategi 2025 och Svenska Seglarförbundets vision. Kansliet är en serviceorganisation för alla klubbar och andra delar i serviceutbudet är till exempel SSF Seglarskola och den nya webbutbildningen Seglingens Ledarskap Grund. För att vi framgångsrikt skall kunna arbeta för att nå vår vision att göra segling tillgängligt för alla behövs ständig utveckling och en förutsättning för detta är samarbetet i vår stora organisation och förstås samarbetet med och återkopplingen från klubbarna.

På Seglardagen i år hade även klubbar rösträtt. Det var ett viktigt beslut på 2018 års Seglardag och därmed har distrikt, klassförbund och nu även klubbar rätt att delta i de beslut som är avgörande för svensk seglings framtid. Men utöver årsmötet är det förstås viktigt med kontinuerligt samarbete och engagemang. Jag skulle vilja se oss ta ytterligare steg i att ta till vara alla idéer som tar svensk segling framåt. Vi har så många eldsjälar och engagerade seglare och ledare i svenska seglarklubbar och vi vill gärna bjuda in till att fler tar spontana kontakter med kansli och styrelse. Vi, med roller i styrelse och kansli, har ert uppdrag att leda och serva svensk segling så se till att dela med er av erfarenheter, kunskap och idéer som hjälper oss i detta uppdrag. Med samarbete, lyhördhet och högt i tak gör vi svensk segling framgångsrik.

Anders Selling
ordförande, Svenska Seglarförbundet

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info