Hoppa till sidans innehåll

Tvåmans JSM blir rekordstort

03 OKT 2018 11:00
Förberedelserna inför JSM för tvåmansbåtar är i full gång och arrangören KSSS utlovar både en högklassig tävling och härlig aktivitetshelg för hela familjen.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 11:20

Bild: Det blir fullt ös på JSM i tvåmansbåt med totalt 49 tävlande besättningar i RS Feva och 29er. Linus Lindquist, TäBK och Philip Lindblad, SäSS på årets Kullavik Skiff . Foto: Thomas Moss.

Tvåmansjollarna seglar på Baggensfjärden i Saltsjöbaden 5-7 oktober i klasserna 29er och RS Feva – totalt står 49 båtar i startfältet vilket är nytt rekord för tvåmansbåtar på JSM. KSSS Olympic Class Regatta seglas samma helg så fartfyllda och energiska tävlingsdagar utlovas.

Landslagsseglarna Cecilia Jonsson från Nacra 17 klassen och Markus Anjemark från 49er klassen kommer vara mästerskapscoacher under helgen. De kommer inspirera och peppa deltagarna och ge sina bästa tips ute på vattnet.
- Det är en ära att få vara mästerskapscoach och få hänga en hel helg med våra duktiga juniorseglare. JSM är en av årets stora höjdpunkter. Att få vara med och dela glädjen och vara en del av stämningen är härligt, säger Cecilia Jonsson förväntansfullt.

Hamnområdet kommer att bjuda på glad stämning och flera aktiviteter. One Design Center kommer att vara på plats och hjälpa seglarna med expertråd, de kommer även att bjuda på roliga aktiviteter, bl.a. en splitskurs varje dag.

COOP lagar och serverar mat till alla deltagare på lördag och söndag. OS-kocken Per Lindius är på plats och delar med sig av nyttiga kostråd till seglarna.

På fredag kväll bjuder KSSS alla 29er-seglarna på regattabuffé i Grand Hotel Saltsjöbaden, menyn har gjorts av David Lundqvist som har precis utsetts till Årets kock 2018! Passa på och njut av fantastiskt god mat och trevlig stämning.

Varmt välkommen till Saltsjöbaden!

Mer info på JSM eventsida.
Följ JSM på Facebook.

Skribent: Anna Nikkanen/KSSS

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info