Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet och North Sails i nytt samarbete

17 DEC 2018 10:56
Svenska Seglarförbundet och North Sails har kommit överens om ett samarbetsavtal för de kommande tre åren. Det övergripande målet är att utveckla svensk segling, våra seglare men även att stimulera det aktiva kappseglingsintresset.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2018 10:56

Bildtext, från vänster: Marie Björling Duell, förbundsdirektör/sportchef Svenska Seglarförbundet, Henrik Ottosson, VD North Sails Sverige, Thomas Hansson-Mild, projektledare Svenska Seglarförbundet.

- Vårt gemensamma övergripande mål är att utveckla svensk segling och våra seglare.  Vi vill även stimulera det aktiva kappseglingsintresset på alla nivåer och stärka klassförbunden. Något som verkligen är i linje med SSF:s vision att göra ”segling – tillgängligt för alla”, säger Marie Björling Duell förbundsdirektör/sportchef på SSF.

- Vi ser oss inte bara som en segelleverantör. Vi har många idéer om hur svensk segling kan utvecklas och ser samarbetet med SSF som en fantastisk möjlighet att vara med och bidra till utvecklingen. Med North Sails världsomspännande renommé som en av världens ledande segelmakare både vad gäller kvalitet, materialutveckling och segeldesign så känns det naturligt att samarbeta runt ett ”utbildnings- och clinicskoncept” för svensk segling, säger Henrik Ottosson, VD North Sails Sverige och fortsätter:

- Vi tänker oss att samverka i syfte att stärka svensk segling inom områden som rör båtfart, båtteknik och boathandling. Detta ska bland annat ske genom clinics som samarrangeras mellan klassförbund, klubb, SSF och North Sails.

- Cirka 340 klubbar är anslutna till SSF. Utbildning och kunskapsbyggande är ett av klubbarnas och seglarnas viktigaste områden. SSF arrangerar årligen över 80 olika utbildningar för ledare och funktionärer på olika nivåer. Utbildningsintresset ökar och vi ser fler unga som söker sig till våra ledarutbildningar vilket vi tycker är väldigt kul, säger Marie Björling Duell och fortsätter: 

- North Sails utbildningsprogram tror vi kan vara en nyckelfaktor i att lyfta kvaliteten bland våra seglare och våra ledare. Vi ser fram emot ett spännande samarbete med North Sails med fokus på att stärka svensk segling både vad gäller kunskap och inspiration.

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info